Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dogovoreni kalendari praznika

Ne znate kada će vaša djeca sljedeće školske godine na praznike? Donosimo detaljan pregled po županijama i gradovima

Model 1 školskih praznika u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr)
Model 1 školskih praznika u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Škola, Ilustracija (Foto: GettyImages) Škola, Ilustracija (Foto: GettyImages) Foto: GettyImages Model 4 školskih praznika u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Model 4 školskih praznika u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Model 1 školskih praznika u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Već sada se mogu planirati odmori i za iduću godinu jer su, napokon, dogovoreni novi kalendari školskih praznika. Uvode se jesenski, ali i zimski praznici u dva dijela – u prosincu i u veljači, ali ne za sve.

Sve po starom ostat će za većinu učenika jer većina je osnivača škola izabrala stari princip. Dakle, 20 dana zimskih praznika i 10 proljetnih.

Pročitajte i ovo Učionica - 1 Nova školska godina Počinje škola, sve je spremno: Roditeljima će dvije stvari biti od velike pomoći, a uskoro su opet - praznici Školski hodnik Prvo školsko zvono Još je malo ostalo do početka škole: Hoće li sve biti spremno za cjelodnevnu nastavu?

Praznici se mijenjaju u krapinsko zagorskoj, međimurskoj, karlovačkoj, sisačko-moslovačkoj, bjelovarsko-bilogorsko te istarskoj županiji. Po novom će na praznike ići i gotovo svi učenici u zadarskoj županiji.

Svi oni će imati jesenske praznike, a zimske u dva dijela – u prosincu i veljači i još proljetne. Po tom će modelu ići i pet škola u Koprivnici, a sve ostale u koprivničkoj županiji po starom modelu.

U Đurđevcu će samo jedna škola imati jesenske praznike, zimske u jednom komadu i još proljetne.

Dio roditelja nije baš najsretniji. ''Mislim da će to biti problem drugi mjesec i jesen jer tko će čuvati malu djecu?'', pita se Nada iz Karlovca. S njom se slaže i sugrađanka Varnesa. ''Mislim da bi bilo bolje da je u komadu kao što je i do sada bilo'', kaže Varnesa.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja ne očekuju konfuziju i probleme. ''Za pretpostaviti je da su i na terenu dolje i škole odradile svoj dio posla i s roditeljima komunicirali najbolji model za potrebe tog područja'', kazala je Branka Ramljak, državna tajnica u ministarstvu.

Škola svima počinje nešto kasnije - 9. rujna. A za sve ostale planove – roditelji, dobro provjerite školske klendare! 

U tablici ispod pogledajte po županijama kako su škole odabrale modele praznika.

Tablica by Anonymous JgGHYx on Scribd

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene