Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hodočašće u Mariju Bistricu

'Neke članice EU se žele udaljiti od temeljne poruke svoje zastave'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brojni pripadnici hrvatske vojske i policije sudjelovali su u 18. hodočašću u Mariju Bistricu, gdje su ih pozdravili ministar obrane Branko Vukelić i državni tajnik u MUP-u Miljenko Radnić, a nakon toga su nazočili misi koju je predvodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac.

U novije se vrijeme primjećuje kako se neke članice EU žele udaljiti od temeljne poruke svoje zastave. Naime, ima članica EU koje su protiv moralnog zakona, nesmetano dopuštaju ubijanje nerođene, a začete djece i toleriraju postupke uskraćivanja života bolesnima i teško trpećim ljudima. Da bi izbjegli strašnu riječ 'ubijanje', oni će ubojstva starih i teško trpećih ljudi nazivati eutanazijom, a ubijanje nevine djece 'abortusom'', rekao je Jezerinac i dodao kako je vjernicima 'opasno prihvatiti ovakav svjetonazor i k tome ga još legalizirati'.

Pročitajte i ovo Hodočašće u Mariju Bistricu satima pješačili Hodočašće u Mariju Bistricu okupilo brojne vjernike: "To mi je bila želja da doživim" Slika nije dostupna Jezerinac: 'Presuda vukovarskoj trojci gaženje je pravde'

U koncelebraciji su bili izaslanici vojnih ordinarijata iz drugih zemalja, među kojima i američki vojni biskup Richard Spencer, te hrvatski vojni i policijski kapelani. Ministar obrane Branko Vukelić je, pozdravljajući okupljenih pet tisuća pripadnika svih rodova Hrvatske vojske, policije, vatrogasaca, povijesnih postrojba i goste iz Armije BiH, istaknuo kako su hrvatski vojnici u potpunosti ispunili svoju povijesnu zadaću, polažući uvijek veliku vjeru u svoju nebesku zaštitnicu.

'Kad je bilo najteže, hodočastili smo Majci Božjoj Bistričkoj'

'Kad je bilo najteže, hodočastili smo Majci Božjoj Bistričkoj. I danas, kao i za vrijeme borbe za samostojnost hrvatske države, krunica oko vrata naših vojnika i redarstvenika govori o neraskidivoj vezi naših hrabrih branitelja i nebeske zaštitnice', rekao je Vukelić. Hodočasnike je u ime minisitra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka pozdravio njegov izaslanik državni tajnik Miljenko Radnić.

>> Bozanić: Marija Bistrica je duša Hrvatske

Nakon mise održan je zajednički ručak vojnog i policijskog vodstva s vojnicima i policajcima, na kojemu su sudjelovali i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, savjetnik za obranu Zlatko Gareljić. Potom su vojnici i policajci obilazili postaje Križnog puta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene