Zbog aktiviranja pirotehničkog sredstva u ponedjeljak popodne teško je ozlijeđeno dijete na omiškom području, doznaje se u policiji. Ima teške ozljede šake te se nalazi na bolničkom liječenju.

Galerija


Dijete na omiškom području teško je ozlijeđeno pri rukovanju s pirotehnikom. Zbog teške ozljede šake pružena mu je liječnička pomoć u splitskoj bolnici. Policija je stoga još jednom upozorila na opasnosti pirotehnike koja se koristi u blagdansko vrijeme.

Vezani članci U Dućama kod Omiša nema nogostupa Nevjerojatna snimka iz okolice Omiša. Djeca po magistrali idu u školu jer nemaju nogostup, roditelji zabrinuti: ''Zar se mora dogoditi tragedija?'' Petarde, ilustracija - 3 Dječja igra, pirotehnika i neopreznost ne idu zajedno: ''Malo me panika uhvatila''

"Roditelji, vodite računa o sigurnosti djece i pobrinite se da ne koriste pirotehnička sredstva. Pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3 mogu trajno narušiti zdravlje vaše djece. Savjetujte djeci da ne diraju neaktivirana pirotehnička sredstva, ne rastavljaju ih i ne pomiču, a u slučaju da ih zapaze, neka odmah zatraže vašu pomoć", poručuju u policiji.

Dodaju da petarde nisu igračke, da mogu uzrokovati teške opekline i rastrgnuća, a najčešće je riječ o teškim ozljedama šaka i prstiju, lica i očiju.

Policija podsjeća na to da je Zakonom o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja normirano kako će se novčanom kaznom od tisuću do tri tisuće kuna kazniti zakonski zastupnik djeteta mlađeg od 14 godina koje je uporabilo pirotehnička sredstva.

Policija je izvijestila i da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom koji je 20. prosinca izvan stadiona aktivirao pirotehnička sredstva koja su tijekom odigravanja nogometne utakmice pala unutar stadiona.

"Zbog sumnje da je ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima uz optužni prijedlog doveden je na nadležni Prekršajni sud. Daljnje kriminalističko istraživanje vezano za događaj se nastavlja", kažu u splitskoj policiji.