Obavijesti Video Pretražite Navigacija
18-godišnja Timna Tomiša

Nećete vjerovati što je ova učenica uspjela postići na maturi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlada umjetnica iz Zagreba oduševila je profesore i 'isprašila' konkurenciju! Evo kako!

Niti upis na akademiju umjetnosti u Nizozemskoj nije spriječio Timnu Tomišu da sve zadatke iz matematike na državnoj maturi riješi točno. Za Dnevnik.hr ispričala je što je najviše zanima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pisat će je 30.157 učenika Uskoro se piše državna matura: Pogledajte koji je predmet prijavilo najviše maturanata Slika nije dostupna Prosječna ocjena - trojka Predstavljeni rezultati državne mature: Palo čak 4.000 učenika strukovnih škola!

Iako 18-godišnja Timna skromno kaže da se tek radi o osnovnoj razini matematike, nije teško primijetiti da, s obzirom na izbor fakulteta, prirodne znanosti nisu njezin prvi izbor. Na koncu, zadatke je riješila besprijekorno. 'U srednjoj školi najdraži su mi predmeti bili engleski i hrvatski jezik. Voljela sam i kemiju, jer smo imali odličnu profesoricu iz tog predmeta', rekla je Timna, sad već bivša učenica XV. gimnazije u Zagrebu.

>> Državna matura: Prosječni rezultat -3!

>> Državna matura pokazala da obrazovnom sustavu trebaju promjene

Timna je i prije državne mature upisala prestižnu umjetničku Akademiju Gerrit Rietveld u Amsterdamu i u Nizozemsku odlazi u osmom mjesecu. Rekla nam je kako će na drugoj godini studija moći izabrati smjer, a to će biti fotografija kojom se bavila tijekom čitave srednje škole. 'Prijamni ispit sastojao se od dva dijela. U siječnju sam pristupila intervjuu na Akademiji u Amsterdamu, a u travnju sam komisiji morala donijeti portflio sa svojim radovima, uključujući i dvije fotografije koje je prethodno zadala akademija i koje sam snimila u Zagrebu', ispričala je Timna.

Ona je jedna od manjeg postotka učenika u Hrvatskoj koji su ispite na državnoj maturi riješili bez greške, odnosno bez ijednog pogrešnog odgovora u pojedinim predmetima. Njezin srednjoškolski kolega Čukman Mateo, fiziku je također riješio također bez ijedne pogreške. 'Riješio sam ispit 45 minuta prije roka, a imao sam dovoljno vremena i provjeriti zadatke', kaže odlikaš Mateo, dodajući da je upisao medicinu, što je i bio njegov prvi izbor pri odabiru fakulteta te da ga najviše zanimaju estetska kirurgija i ginekologija.

'Priznanje svakako je, kao i zadovoljstvo, obitelj je potpuno u deliriju', rekao nam je Mateo. 'Dao sam maksimum, i rezultati su očekivani', dodao je.

Ispit iz Hrvatskog nitko nije riješio bez greške

Medicinski fakultet u Zagrebu upisala je još jedna učenica sa 100 posto točno riješenih zadataka iz fizike - Dubravka Šipuš. Ova 18-godišnjakinja iz Zagreba napominje da joj fizika nije bio najdraži predmet u školi, ali ipak prilikom rješavanja zadataka nije imala nikakvih poteškoća. Ona bi se, kako nam je rekla, u budućnosti najviše volje baviti kardiologijom.

Ispit iz hrvatskog jezika nitko u Hrvatskoj nije riješio bez greške. 'Ispit je bio generalno loše koncipiran, ali pitanja na koje sam točno odgovorio nisu mi bila teška', rekao nam je 18-godišnji Jurin Ivan, odlikaš iz MIOC-a i jedan od učenika koji su najbolje riješili test iz hrvatskog jezika i položili ga s odličnom ocjenom. On je kazao da je upisao Fakultet elektronike i računarstva u Zagrebu.

Svi su oni svojim marljivim radom postigli izvanredne rezultate na državnoj maturi i otvorili si vrata ka uspješnijoj budućnosti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene