Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar najavaljuje reformu

Državna matura pokazala da obrazovnom sustavu trebaju promjene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosječna ocjena ispod trojke na ovogodišnjoj državnoj maturi još je jedan pokazatelj da hrvatskom obrazovnom sustavu trebaju hitne promjene.

Osim loših ocjena iz osnovnih predmeta - hrvatskog jezika i matematike, učenici su loše riješili i testove iz nekih drugih predmeta.

Pročitajte i ovo Rezultati državne mature, ilustracija - 3 OBJAVLJENI PRIVREMENI REZULTATI Kako je prošla državna matura? Učenici bolji nego prošlih godina, lošiji u fizici i politici i gospodarstvu Nenad Pokos masovno iseljavanje Demografska katastrofa: "Kada mladi postanu radno aktivni - više neće imati tko uplaćivati u zdravstveno i mirovinsko osiguranje"

>> Što je 'trulo' u našem školstvu?

Tako je svaki drugi učenik iz informatike dobio dvojku, svaki treći nije položio psihologiju, a svaki deseti pao je i vjeronauk. Ministar najavljuje reformu školstva.

'Učenicima treba omogućiti da dok usvajaju znanje razmišljaju o tome što uče i da iz toga nauče primjenjivati znanje u svakodnevnom životu', kaže ministar Jovanović

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene