Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prosječna ocjena ispod trojke na ovogodišnjoj državnoj maturi još je jedan pokazatelj da hrvatskom obrazovnom sustavu trebaju hitne promjene.


Osim loših ocjena iz osnovnih predmeta - hrvatskog jezika i matematike, učenici su loše riješili i testove iz nekih drugih predmeta.

>> Što je 'trulo' u našem školstvu?

Vezani članci Ivana Katavić Objavljeni rezultati državne mature: Drastična promjena u odnosu na prošlu godinu Rješavanje zadatka iz matematike, ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Zašto su rezultati mature najlošiji dosad? "Trebalo je razmišljati što naši učenici ne znaju", "Zadaci su preteški, ni profesori ih ne znaju riješiti"

Tako je svaki drugi učenik iz informatike dobio dvojku, svaki treći nije položio psihologiju, a svaki deseti pao je i vjeronauk. Ministar najavljuje reformu školstva.

'Učenicima treba omogućiti da dok usvajaju znanje razmišljaju o tome što uče i da iz toga nauče primjenjivati znanje u svakodnevnom životu', kaže ministar Jovanović

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.