Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krstičević kod premijerke

Ne zanimaju ga braniteljska pitanja, samo vojska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U danu punom obaveza premijerka je sat vremena provela i na sastanku sa svojim novim savjetnikom za vojna i sigurnosna pitanja, umirovljenim generalom Damirom Krstičevićem.

U popodnevnim satima u Banske je dvore ušao i umirovljeni general Damir Krstičević. General kojeg je prisilno umirovio bivši predsjednik karijeru je vrlo uspješno nastavio u poduzetničkim vodama. Premijerka ga je usred tenzija oko slučaja Purda promovirala kao svoj veliki adut kod braniteljske populacije. General Krstičević nije htio otkriti o čemu je točno razgovarao s premijerkom, samo je rekao kako ga je osobno pozvala. Na naše pitanje planira li se posebno angažirati po pitanju braniteljskih pitanja general Krstičević kratko je odgovorio 'Ne, samo vojska i vojna pitanja'.

Pročitajte i ovo Darko Nekić - 1 NAJAVA DRŽAVNOG TAJNIKA Raste osnovica za invalidninu i druga braniteljska prava, evo kome ide najviše Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru - 2 Sjećanje na vukovarsku žrtvu Vukovar odaje počast svojim stradalima i nestalima: "Ono što su počinitelji zločina učinili da bi zameli tragove je strašno"

Moguće teme razgovora s premijerkom mogle bi ipak biti vezane uz nedavni susret ministra obrane s američkim kolegom u Pentagonu. Plan je hrvatsku vojnu industriju angažirati kao snažnijeg partnera u proizvodnji za potrebe Nato saveza. Ne treba zaboraviti da Amerikanci uskoro organiziraju sajam vojne industrije u Splitu. Ta bi suradnja Nato savezu osim političkog dala, kada je u pitanju Hrvatska, i jasan gospodarski koncept. Tijekom posjeta Pentagonu razgovaralo se i o uspostavi vojnoga učilišta u Kabulu. Savjetnik Krstičević u tom bi dijelu sigurno mogao biti od velike koristi. Znanje ima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene