Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A može se spriječiti

Ovo je scenarij koji ne želi doživjeti nijedan roditelj

Ovo je scenarij koji ne želi doživjeti nijedan roditelj
Ovo je scenarij koji ne želi doživjeti nijedan roditelj Nova Studio
Aktualno Galerija +0 Ovo je scenarij koji ne želi doživjeti nijedan roditelj Galerija 1/1 >>
U Hrvatskoj još uvijek svjedočimo porastu prometnih nesreća. Uzroci su brojni, a videom izrađenim u suradnji s Tele2 želimo podići svijest o važnosti odgovorne vožnje bez distrakcija. Upravo je mobitel jedan od glavnih uzročnika nesreća, ali na taj uzrok možemo utjecati svojim odlukama.

 

Mobitel u vožnji koristi čak 91 posto ispitanika, pokazalo je istraživanje Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, provedeno u sklopu kampanje Dan bez mobitela u prometu. Također, nisu krivi samo vozači. Čak polovica ispitanika pješaka koristi mobitel prilikom prelaska prometnice. Važno je znati da ako vozač gleda u mobitel 5 sekundi i pritom vozi 50 km/h, za to će vrijeme prijeći 70 metara. To je 70 metara ceste koje vozač nije uopće vidio. Zanimljivo je i kako ispitanici u sličnim istraživanjima navode da se ne sjećaju vožnje do odredišta ako su se pritom služili mobitelom – ili za razgovor, slanje SMS poruka, pregledavanje društvenih mreža ili spajanje na GPS.

Sve aktivnosti koje mogu odvlačiti pozornost u vožnji trebalo bi u potpunosti eliminirati. Pogledate li svoju okolinu u prometu, i sami ćete vidjeti koliko se vozači, pješaci i biciklisti koncentriraju na promet, a koliko na vlastite aktivnosti. Opasnost na cestama još uvijek leži u tome što svi podaci potvrđuju preveliku toleranciju prema tipkanju vožnji. Sve poruke koje možete odgoditi zaista odgodite jer važno je znati da svijet može čekati.

Život je važniji od mobitela. Ne tipkaj dok voziš. Tele2

Pročitajte i ovo Snježana Bajan i Josipa Pleslić Nastupila zastara Poruke otkrile novu aferu, odvjetnik Prodanović: "To je kazneno djelo, odletjela bi isti čas" Josipa Pleslić ex Rimac i dalje radi u DORH-u Procurile nove poruke iz mobitela Josipe Rimac: "Kako neću popi*diti, otvorila sam ti prostor kao nikome. Ja kad odem gori, 24 sata sam tvoja"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene