Obavijesti Video Pretražite Navigacija

(Ne)srećom nas ima malo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbor za vanjsku politiku Europskog parlamenta usvojio je izvješće o strategiji proširenja EU u kojem se ističe da Hrvatska "s manje od 4,5 milijuna stanovnika ne napreže integracijske kapacitete Europske unije".

Članovi Odbora prihvatili su izvješće koje je sastavio predsjednik toga odbora Elmar Brok. Većinom glasova prihvaćeno je da se Hrvatska posebno izdvoji u članku 15 u kojem sada stoji: "Pozdravlja se napredak koji je Hrvatska napravila na svom putu prema Europskoj uniji i bilježi da ta dobro pripremljena zemlja s manje od 4, 5 milijuna stanovnika ne napreže integracijske kapacitete Europske unije". 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snažna poruka EU zadovoljan perspektivom balkanskih članica: Što je sa Srbijom i Sjevernom Makedonijom? Građani očajni zbog spore obnove Banovine - 3 Tuga Banovina tri mjeseca nakon potresa ne vidi napredak, stanovnici u suzama: "Na što liči naš grad... i nitko se ne bori za njega"

Riječ je o amandmanu koji su predložili njemački demokršćanin Bernd Posselt i češki socijalist Libor Rouček.

Izvješće je prihvaćeno s 44 glasa, protiv je bilo pet, a suzdržana su bila četiri člana Odbora. Brokovo izvješće naći će se na dnevnom redu plenarnog zasjedanja Europskog parlamenta 13. prosinca.

Na Brokov nacrt izvješća bilo je preko 200 amandmana, a glasovalo se o njih pedesetak.

Brok je u svom dokumentu bio vrlo kritičan prema Europskoj komisiji koja je 8. studenoga objavila dokument o strategiji proširenja i svoju definiciju integracijskih sposobnosti EU-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene