Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ograničavanje kamate

'Ne smije doći do diskriminacije potrošača ni u kom pogledu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo financija još brusi Zakone kojima bi smanjilo minuse građana te ograničilo kamatu na stambene kredite od 5 posto.

Ni Hrvatska narodna banka se ne izjašnjava o prijedlogu. Upravo je ograničavanje kamate na kredite sve spornije. Ne zna se hoće li se odnositi na sve buduće kredite ili će se primjenjivati retroaktivno.

>> 'Valutna klauzula u vrijeme stabilne kune je kao nošenje zimskog kaputa ljeti'

Pročitajte i ovo Kune PRIOPĆENJE HNB-A Milijarde kuna još su uvijek kod građana, njihova zamjena od sredine travnja na novoj lokaciji Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

'Ne smije doći do diskriminacije potrošača ni u kom pogledu i naravno, ako će se mijenjati zakon, da će nekakve promijenjene odredbe tog zakona koji mijenjaju ugovorne odnose za već potpisane kredite se primjenjivati i na već postojeće kredite. Logika nalaže da bi to tako bilo', kazala je Branka Lukačević Gregić iz Udruge Franak.

Bankarski analitičar Vjeko Peretić je kazao kako tu ima jako puno pravnih dilema. Sigurno će ostati jedan dio dužnika zakinut jer neće se na sve moguće primijeniti ta odredba', dodao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene