Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasmijao zastupnike

Ne propustite pogledati OVAJ Jandrokovićev saborski 'poučak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar i zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković danas je u Saboru 'otkrio' demokraciju i nasmijao zastupnike.

'Želio bih ukazati na to da se uvodi jedna praksa koja do sada nije bila prisutna u Saboru, da vladajuća većina snagom ruku, snagom broja pokušava nametnuti neka rješenja', teza je koju je danas u Saboru iznio zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić zbog govora o izborima upozoren na prostačenje u Saboru Prostote u Saboru VIDEO "To je sad stvarno malo previše": Pala psovka za govornicom, zastupnik ne vidi ništa sporno Gordan Jandroković kako diše tržište Jandroković o preseljenju Sabora: "Točno je, selimo se na tu lokaciju"

Nakon izrečenog, u dijelu sabornice u kojem se nalazi vladajuća većina, nastala je pomutnja. Naime, zastupnici vladajuće koalicije počeli su se smijati izrečenom, a suzdržati se nije mogao niti predsjednik Sabora Boris Šprem, koji je ipak pokušao primiriti ostale zastupnike, kako bi Jandroković mogao završiti s izlaganjem.

>> Pogledajte obraćanje Jadranke Kosor drhtavim glasom

Jandrokovića je zasmetalo i to što se SDP-ov zastupnik Šime Lučin od smijeha 'lupao' po glavi. 'Pa vidim da se gospodin Lučin čak lupa po glavi jer mu je nešto smiješno, a zna se tko se lupa po glavi kad mu je nešto smiješno', zaključio je Jandroković. Ipak, predsjednik Sabora pokušao mu je sugerirati zašto se dio Sabora smijao njegovoj izjavi. 'Da, da naravno, ali znate ova vaša teza je ... zanimljiva', rekao je kroz smijeh Šprem.

'Još jednom bih apelirao da se dogovaramo oko ovakvih stvari. Zašto je to važno? Predlažete Zakon o javnoj televiziji kojim želite većinom odrediti njezinog ravnatelja. Ulazite u avanturu koja nije dobra. Sjetite se vaših prijedloga, u konačnici, ovaj prijedlog kojeg danas imamo je vaš prijedlog jer ste tražili da društvo, razne udruge i interesne skupine sudjeluju u izboru ravnatelja pa bih vas molio da ne uvodite praksu i da na silu mijenjate ono što je bilo dobro u Hrvatskom saboru', nastavio je Jandroković.

'Puno toga ste nam prigovarali, nekada ste bili u pravu, nekada niste, ali ovdje smatram da smo napravili nešto što je korisno za Hrvatsku, da konsenzusom odlučujemo o nekim stvarima, kao što je borba protiv korupcije, sloboda medija. Apeliram na vas da to ne mijenjate', dodao je.

Na današnjoj sjednici Sabora dužnosti potpredsjednika Sabora razriješeni su Jadranka Kosor i Vladimir Šeks iz HDZ-a.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene