Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokradeni serviser upozorava lopova

'Ne pij iz demižonke, mogao bi pasti u komu i umrijeti!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velikogoričkom serviseru viličara r je nestalo 5 litara opasnog metanola iz garaže. Opasnu tekućinu, serviser je držao u boci od vina, pa se čini da je lopov mislio da je ukrao piće, od kojeg bi mogao oslijepiti, pasti u komu pa, ili umrijeti pa pokradeni serviser upozorava nepoznatog kradljivca da slučajno ne 'potegne' iz boce.

Iz garaže Andrije Musulina netko je ukrao punu demižonku. No, u njoj Musulin nije držao vino, već opasni metanol. 'Pozivam onoga tko je to napravio da se okani tih stvari, jer je to jadno, mizerno, providno i opasno po njegovo zdravlje', poručio je Musulin. Dodao je kako se samo nada da nesretnik, koji mu je ukrao demižonku, nije bio u napasti i popio metanol.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijetnja iz boce NIJE MORALA UMRIJETI Svi moraju znati njezinu priču Slika nije dostupna On strah očito ne poznaje VIDEO Pogledajte gdje i kako popravlja klima uređaj!

Miris i okus metanola nekoga bi mogao navesti na pomisao da je ugrabio žestoko alkoholno piće, a ne otrov. 'Već kod malih niskih doza njegovi metaboliti uzrokuju oštećenje očnog živca, a vrlo često je i sljepilo. Bilo je tih anegdota i u Hrvatskoj i drugdje gdje su ljudi osljepili naprosto iako se činilo da su se samo napili', kazao je Franjo Plavšić, ravnatelj Zavoda za toksikologiju.

Metanolom namjeravao čistiti viličare

Serviser viličara, metanolom je namjeravao čistiti strojeve, a po zakonu o kemikalijama svaki prodavač trebao bi zapisati ime kupca i razlog kupnje metanola. 'Nažalost to kod nas ne poštuje, kod nas vi možete kupiti metanol u poljoapotekama da nitko nije zapisao vaše podatke', dodao je Plavšić. 'Dobio sam to prije par godina i držao to u skadištu dosad, a budući da je sve drugo preskupo, ja sam to namjeravao iskoristiti da operem viličar', objasnio je Musulin.

Plavšić poručuje da ukoliko netko slučajno popije metanol, treba brzo isprati usta s nekim 40-postotnim alkoholnim pićem te što hitnije otići u bolnicu na dijalizu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene