Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(NE)FORMALNO S MISLAVOM BAGOM

Bivši SDP-ov ministar hvali HDZ-ova premijera: "Smatrao sam da je Plenković odličan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ovotjednom (Ne)formalnom Mislav Bago družio se sa SDP-ovim Orsatom Miljenićem. Proradi li istražno povjerenstvo za Agrokor, kojem je na čelu, nekadašnji ministar pravosuđa imat će malo slobodnog vremena.

Bivši SDP-ov ministar pravosuđa, a danas saborski zastupnik te stranke, u Zagreb je došao s 12 godina. Mislavu Bagi otkrio je da u srednjoj školi i nije baš bio uzoran. Štoviše, Orsat Miljenić je bio vrlo uspješan u "markiranju".

Pročitajte i ovo Neformalno s Jozom Radošem (Foto: Dnevnik.hr) - 1 (Ne)formalno Jozo Radoš otvorio dušu: Osvrnuo se na to što ga je najviše šokiralo u Belgiji Slika nije dostupna (Ne)formalno s Mislavom Bagom Ivan Vilibor Sinčić otkrio kako i kada je proradio njegov "buntovnički nerv"

"Nas nekolicinu je došla snimati tadašnja televizija kao ljude koji imaju najviše izostanaka u Zagrebu. Neki su mislili da ćemo završiti na cesti. A svi smo završili neke fakultete, uglavnom su ljudi odvjetnici, liječnici...", ispričao je Miljenić, koji je nakon srednje škole upisao Pravni fakultet u Zagrebu, gdje mu je jedan od profesora bio i Ivo Josipović, kasnije predsjednik Republike.

"Josipović je bio odličan i zanimljiv profesor u to doba. Znao je opisati stvari koje se događaju u kaznenom postupku na zanimljiv način", ispričao je Miljenić.

Pravo je u to vrijeme studirao i Andrej Plenković, aktualni predsjednik HDZ-a i Vlade. S njim je Miljenić, kako sam kaže, bio dobar. "Događalo se da smo zajedno znali negdje otići, bili smo u istim društvima. Bili smo dobri", kaže Miljenić, koji na pitanje kakav je Plenković tada bio kaže: "Ako smo se družili onda sam tada smatrao da je odličan."

Kako je reagirao kad mu je Zoran Milanović ponudio mjesto ministra pravosuđa, zbog čega ni kao ministar nije znao ništa o postupku oko Ine, zašto misli da javnost ne treba znati detalje pregovora oko kaznenih predmeta Mirku Norcu i Anti Gotovini i još mnogo toga možete doznati u priloženom videu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene