Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski studenti

Ne čekaju da im posao padne 's neba', sami organizirali sajam za traženje istog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oni ne čekaju da im novac padne s neba, nego su se sami organizirali u potrazi za ljetnim poslom. Tko? Hrvatski studenti. Na zagrebačkom Velesajmu organizirali su sajam poslova.

Povezuju mlade s poslodavcima, pomažu im pisati životopise i planiraju kako ljeti zaraditi džeparac. Najviše poslova nudi se u ugostiteljstvu, a plaće su iznad hrvatskog prosjeka, dakle više od 5 i pol tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

Pravilno napisan životopis, prva je stepenica u pronalasku posla. Ovogodišnji sajam sezonskih poslova, idealna je prilika za zaradu u ljetnim mjesecima.

"Tražim neki honorarni posao da si zaradim nešto za džeparac, student sam prve godine, pa dok se ufuram u posao, imam dosta vremena, nije mi problem s ispitima", kaže student Ivan Augustinović.

Da mladi žele raditi, dokazuje gužva na štandovima. Organizatori ne kriju zadovoljstvo. Ugostiteljstvo će i ove godine biti hit. "Nude se razni poslovi većinom vezani za sezonsko zapošljavanje, konobari, kuhari, spremačice, spasioci, promotori, animatori su isto dosta traženi", pojasnio je Denis Uhoda iz Cro Summer Job-a.

Traženi su i poslovi izvan Hrvatske. "Vidjeli smo da se nude poslovi vani, očekivali smo više, ali ima dosta toga, vidjeli smo u Kanadi nešto dobro", primijetila je studentica Iva Gotlin.

Kanada je ovogodišnja najtraženija poslovna destinacija. Osim nje velik je interes za SAD, Kinu, a od ove godine i Australiju. "To je program koji je najnoviji program odobren za Hrvatsku, postoji samo tri godine za ovu godinu bila je kvota od 300 ljudi, koja je popunjena u prvih mjesec dana ove godine", ističe Gordana Kolenko, direktorica razvoja BHV Education.

Nova radna mjesta, unatoč tome što su sezonska zainteresirala su mnoge. Posebice mlade koji se nadaju, kako iduće godine, posao neće morati tražiti na sajmu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene