Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Devetmetarska jedrilica oznake 200079 ‘Checo’ češke zastave nasukala se jučer oko 10 sati u porečkom akvatoriju, unutar obilježenih pličina Čivran, no nitko od četiri člana posade čeških državljana nije ozlijeđen niti je bilo onečišćenja mora, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


Djelatnici pulske Lučke kapetanije u porečkoj ispostavi zaprimili su dojavu od Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru, a njih je o nasukavanju, kako navodi Ministarstvo, obavijestio voditelj slovenske brodice koja se nalazila u blizini nesreće.

Vezani članci Koronavirus u Pragu, Češka Češka produljila izvanredno stanje za još dva tjedna. U Beču dijele testove, bez negativnog rezultata nema ni u trgovinu Testiranje na koronavirus u Češkoj 02 Jedna bi europska zemlja mogla produžiti izvanredno stanje zbog korone sve do kraja travnja: "Takva je mjera potrebna zbog završetka borbe"

Po nalogu porečke Lučke ispostave, na poziciju naskuvanja, iz obližnjeg servisa ‘Ferelli’ marine Červar u 10,14 sati su isplovile dvije brodice sa šesteročlanom posadom, koja je nakon 40 minuta, uslijed olujna nevremena i pljuska, uspješno preuzela dvoje djece s nasukane jedrilice. Ministarstvo navodi kako je odsukana i oštećena jedrilica s pličine te u teglju s voditeljem i članom posade u 11.35 sati uplovili u marinu Červar Porat. (Hina)