Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo pa nevjerojatno zvuči priča o nastavnici iz jedne osječke škole koja učeniku, polazniku 8. razreda, dječaku iz Doma za odgoj djece i mladeži, ne dopušta pristup svojim satovima.


Osnovna škola Augusta Šenoe iz Osijeka prijavila je svoju djelatnicu Anticu Kelavu koja cijele školske godine učeniku osmog razreda I. P. ne dopušta pristup u učionicu! Prijava je podnesena na četiri adrese - osječku podružnicu Prosvjetne inspekcije, Agenciju za odgoj i obrazovanje, pravobraniteljicu za djecu te policiju, piše Glas Slavonije.

Prema riječima ravnatelja škole Krešimira Ćosića, to nije sve, jer je Kelava, dugogodišnja djelatnica koju od mirovine dijele samo dvije godine, napravila i niz drugih ozbiljnih propusta.

'Upisala je ocjene retroaktivno, i to nakon što su bila predana polugodišnja izvješća. No ono što u prvom redu zabrinjava je to što se ponašanjem prema I. P.-u krše prava djeteta, čija je korist školi na prvome mjestu. Nikada nismo imali takav slučaj, ni ja osobno, ni stariji kolege, stoga tražimo pomoć stručnih službi koje su nam na raspolaganju, a nakon njihova odgovora moći ćemo postupati', rekao je Ćosić, dodavši da nije jednostavno dati otkaz bilo kome.

Šokantna prijetnja profesorice učenici: 'Poslat ću te u plinsku komoru'

Vezani članci Gladna djeca, ilustracija Prvašići ostali gladni: Škola zabranila da druga djeca s njima podijele svoju hranu? Povratak učenika nižih razreda u školske klupe u Dubrovniku - 1 Pitali smo roditelje kako je izgledao povratak djece u školske klupe: ''Nikakvog razmaka nema, svi su na hrpi''

Gnjevni roditelji i skrbnici drže kako je svojim ponašanjem baš to zaslužila. I. P. je i prekjučer otišao na nastavu, no ne i na sat kemije.

Potvrdio je to i Damir Sitar, dječakov odgojitelj u Domu za odgoj djece i mladeži Osijek, koji kaže kako je ponašanje profesorice Kelave prava rijetkost.

'Nisam nikada čuo da se netko tako postavio prema nekom učeniku, posebice kad je riječ o mirnom, povučenom dečku kao što je moj štićenik. Kod nas je zbog socijalnih razloga, a ne zbog problematičnosti, i mogu reći da ovo mirno podnosi, samo mu nije jasno, kao ni drugima, zbog čega se tako postavila prema njemu. I prekjučer se povukao, otišao s nastave, s koje ga samo ona redovito i bez ikakva razloga, tjera. Ima podršku cijele ustanove, što mu puno znači', ispričao je Sitar, koji smatra da tako neuobičajeno ponašanje njegov štićenik ni najmanje ne zaslužuje.

Svjesni su toga i mnogi roditelji, koji su također na više adresa prijavljivali Kelavu, jer je, kako doznajemo, u nekoliko navrata pogubila radne bilježnice učenika i naknadno ih optuživala, pa naposljetku dijelila jedinice.
Poznato je to i ravnatelju, koji čeka odgovore nadležnih tijela. U međuvremenu nastava se kod prof. Kelave, potvrđuje, uobičajeno odvija. Ipak, bez I. P.-a, kojemu je ulaz u učionicu biologije i kemije zbog nepoznatog razloga još uvijek zabranjen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook