Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nastavljeno suđenje za ubojstvo obitelji Olujić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku sudskog postupka za ratni zločin protiv civilnog stanovništva koji se na Županijskom sudu u Vukovaru vodi od ožujka prošle godine Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Ante Zeljka naložilo je ekshumaciju posmrtnih ostataka Stojana Vujnovića poznatog pod nadimkom 'Srbin'.

Sudski postupak vodi se protiv Tomislava Madija (47), Marija Jurića (34), Zorana Poštića (34), Davora Lazića (34) i Mije Starčevića (51).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Romano Dautanac u Supertalentu: Nastup posvećujem kumicama s placa i izvući će ljude iz recesije Slika nije dostupna Kako ćemo tako u EU? Sve više hrvatskih građana pravdu traže u Strasbourgu

Vujnovićevi posmrtni ostatci bit će ekshumirani u Andrijaševcima kod Vinkovaca u četvrtak na mjesnom groblju iz groba u kojem je pokopan kako bi se utvrdilo da li se DNA njegovih posmrtnih ostataka podudara s uzorkom opuška "milde sorte", pronađena u kući Olujevićevih nakon ubojstva, objasnio je sudac Ante Zeljko.

Vujnovića je u vezu s ubojstvom obitelji Olujić doveo optuženi Mario Jurić koji od početka sudskog postupka tvrdi kako ni on ni optuženi nisu počinili ubojstvo Olujićevih.

Po njegovim riječima izrečenim tijekom davanja obrane, ubojstvo članova obitelji Olujić počinile su osobe koje su Jurić i ostali optuženici zatekli u kući Olujićevih kako ih zlostavljaju, a među kojima se nalazio i Vujnović.

Mario Jurić, Zoran Poštić, Davor Lazić i Mijo Starčević optužuni su da su 17. veljače 1992., po zapovijedi optuženog Tomislava Madija, koji je u to vrijeme bio zapovjednik izvidničko-diverzantske satnije HOS-a smještene u Komletincima na vinkovačkom području, kojoj su pripadali svi optuženici, počinili ubojstvo Radomira (38) i Anice Olujić (37) te njihove malodobne djece Milene (16) i Marka (13) u njihovu domu u Cerni kod Vinkovaca.

Suđenju, koje se nastavlja 31. siječnja, nazočna su sva petorica optuženika koji se od uhićenja nalaze u pritvoru osječkog zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene