Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločin koji je šokirao Hrvatsku

Nastavljeno suđenje ocu monstrumu koji je bacio djecu s balkona, odvjetnik poručio: "Imali smo primjedbe na dopunu psihijatrijskog vještačenja"

Suđenje ocu s Paga
Suđenje ocu s Paga DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Suđenje ocu s Paga Galerija 1/1 >>
Na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje ocu-monstrumu koji je početkom prošle godine bacio djecu s balkona.

"Na današnjem ročištu čitao se nalaz dopune psihijatrijskog vještačenja nad 54-godišnjakom", rekao nam je njegov odvjetnik Branimir Zorica. 54-godišnjak je optužen za četverostruki pokušaj ubojstva svoje maloljetne djece na Pagu.

Muškarac je svoju djecu iz spavaće sobe uzeo u naručje, te potom ih bacio s terase s visine od 5 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće. Dvije su djevojčice i jedan dječak bili teško ozlijeđeni, a jedna djevojčica lakše.

Odvjetnik Branimir Zorica objasnio nam je da vještaci koji su provodili psihijatrijsko vještačenje nad muškarcem, nisu raspolagali kompletnom medicinskom dokumentacijom koja se odnosi na njegovo zdravstveno stanje prije počinjenja zločina.  Ta je dokumentacija dostavljena istim vještacima na uvid kako bi sačinili dopunu ranije provedenog vještačenja, rekao nam je.

"S obzirom da su optužba, obrana te punomoćnik oštećenika imali primjedbe na navedenu dopunu, iste primjedbe će biti dostavljene vještacima u Klinici za psihijatriju Vrapče kako bi se očitovali o navedenim primjedbama. Nakon što njihovo očitovanje pristigne na ovaj sud, bit će zakazan nastavak rasprave", rekla je glasnogovornica Županijskog suda u Zadru Dijana Grancarić, prenosi Zadarski.hr

Odvjetnik Branimir Zorica rekao nam je i kako je na prošlom ročištu izuzet kao dokaz iskaz jednog policajca koji je prvi došao na mjesto događaja 28.veljače 2019.

"Odluku o izuzeću iskaza policajca donio je Vrhovni sud, a s obzirom da su iskaz dala još tri policajca, slijedom prve odluke, Vrhovni sud mora donijeti odluku i o iskazima preostala tri policajca", rekao nam je odvjetnik.

Datum idućeg ročišta nije zakazan, a odvjetnik očekuje da bi ono moglo biti krajem ožujka.

Optuženi muškarac, na prošlom ročištu tražio je ukidanje pritvora zbog teškog zdravstvenog stanja, no Vrhovni sud to mu je odbio zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela ili dovršiti pokušana kaznena djela.

Utvrđeno je kako je u vrijeme počinjenja višestrukog pokušaja ubojstva bio bitno smanjeno ubrojiv.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene