Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdili odvjetnici

Branimir Glavaš uhićen u BiH u Drinovcima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavaš je uhićen u Bosni i Hercegovini, u Drinovcima, najvjerojatnije u svojoj kući.

Uhićenje Branimira Glavaša potvrdili su za Novu TV njegovi odvjetnci Veljko Miljević i Ante Madunić. Sukladno odluci sarajevskog suda koji je potvrdio pravomoćnu presudu Vrhovnog suda RH, stavljen je u pritvor, na koji ima pravo žalbe.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Glasnogovornica Suda BiH Selma Hadžić večeras nije mogla potvrditi informaciju o Glavaševu uhićenju kao ni to da je Sud BiH potvrdio zatvorsku presudu koju je Glavašu ranije pravomoćno izrekao Vrhovni sud Hrvatske.

Ročište po zahtjevu Hrvatske za upućivanje Glavaša na izdržavanje zatvorske kazne na Sudu BiH održano 20. rujna. Tada je najavljeno kako će presuda u ovom slučaju biti donesena 'u što skorije vrijeme'.

Glavaš ponudio čvrsta jamstva da će poštovati svaku odluku Suda BiH

Podsjetimo, tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zatražilo je na raspravi 20.rujna od vijeća Suda BiH da u cijelosti potvrdi kaznu od osam godina zatvora što ju je Branimiru Glavašu zbog ratnih zločina nad civilima u Osijeku izrekao Vrhovni sud Hrvatske.

Na ročištu održanom na Sudu BiH po zahtjevu pravosudnih tijela Hrvatske za provedbu zatvorske kazne koja mu je izrečena sam Glavaš se tada nije pojavio a zamjenica glavnog tužitelja BiH Jadranka Lokmić-Misirača izjavila je kako je jasno da su ispunjeni svi uvjeti za izvršenje presude izrečene u Hrvatskoj.

>> Zatvor u Zenici: Budući dom Branimira Glavaša

>> Glavaš podnio ustavnu tužbu zbog odluke o prestanku mandata

Glavašev odvjetnik Nikica Gržić izjavio je tada kako je njegov branjenik, unatoč odsutnosti s ročišta, ponudio čvrsta jamstva kako će poštovati svaku odluku Suda BiH te kako je spreman izdržavati zatvorsku kaznu u toj zemlji. (D. Ma./Hina)


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene