Obavijesti Video Pretražite Navigacija
još uvijek promjenjivo

Tmurno jesensko vrijeme se nastavlja, ali uskoro bi nas ipak moglo ugrijati malo sunca

Zagreb okupan kišom (Patrik Macek/PIXSELL)
Zagreb okupan kišom (Patrik Macek/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Zagreb okupan kišom (Patrik Macek/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Osim povremenih pljuskova, utorak je obilježilo donekle sunčano razdoblje u cijeloj zemlji, a temperature također nisu bile tako niske, u unutrašnjosti i do 23 stupnja. Stoga, danas nas očekuje jedan više jesenski dan u kojem će u zapadnom dijelu, dakle središnjoj Hrvatskoj, gorskim krajevima, Istri oblaci i kiša ostati cijeli dan i to uz umjeren do jak sjeverac i buru.

Bit će svježije, a temperatura se u odnosu na jutarnju i neće nešto značajno podići. Sunca, ali uz pljuskove bit će na istoku zemlje i u Dalmaciji. I dalje će nam biti potrebni kišobrani i kabanice. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zadnji trzaji ljeta Do nedjelje ćemo uživati u lijepom vremenu, a onda drastičan zaokret – dolazi nam velika hladnoća, grmljavinsko nevrijeme, a ponegdje i snijeg! Slika nije dostupna silovita promjena vremena Grad Dubrovnik se sprema za snažno nevrijeme i poziva građane na oprez: "Može doći do bujica i poplava"

Jutro će uglavnom biti sivo i kišovito, posebno u zapadnijem dijelu, gdje će od jutra biti i jake i obilne kiše. Zapuhat će sjeverac, u višim predjelima s jakim udarima. Malo sunčanije očekuje se na istoku i jugu zemlje, ali promjenjivo i nestabilno. Ujutro će na Jadranu još puhati umjereno do jako jugo

Poslijepodne se neće previše toga promijeniti, pa čak ni temperatura. Najviša dnevna izosit će od 13 do 17 stupnjeva, samo prema istoku bit će malo toplije.

U Slavoniji će biti promjenjivo i nestabilno, ali uz ipak nešto sunčanih razdoblja i malo više temperature na istoku zemlje. Također, vjetar će ovdje biti slabiji, uglavnom sjeverozapadnog smjera.

U Istri se očekuje promjenjivo uz pljuskove, također i na Jadranu, u Gorskom kotaru. Ovdje će kiša biti posebno jaka i obilna, a prema kraju dana zapuhat će i umjerena do jaka bura, u gorju sjeverac.

Promjenjiv dan očekuje se i na jugu, s tim da je obilnija oborina ovdje moguća također u unutrašnjosti. Veći dio dana još će puhati umjereno do jako jugo, a temepratura slična kao i prethodnih dana od 19 do 23

Petak i subota ipak će niti nešto topliiji i sunčaniji, ali zato u četvrtak oblačno i svježe, pa i vjetrovito, a posebno u Slavoniji i Baranji. 

Na Jadranu se očekuje sve više sunčanog vremena, ali još uz povremene pljuskove. U četvrtak na jugu, u subotu posvuda.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene