Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nastavlja se akcija suzbijanja ilegalne trgovine mesom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku akcije suzbijanja ilegalne trgovine stokom i mesom, inspekcija Ministarstva poljoprivrede u suradnji s policijom kasno sinoć je u selu Veliki Pašijan kod Garešnice zaplijenila 11 goveda i kamion u kojem su bili, izvijestilo je jutros Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Protiv prekršitelja bit će podnijete prekršajna i kaznena prijava, a inspekcija Ministarstva poljoprivrede zatražit će oduzimanje stoke sudskim nalogom, izjavio je glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić.

Pročitajte i ovo Tena Stipanović Nedoumice oko svinjokolje I nakon zelenog svjetla nekima je crveno: "One rastu, hrane je sve manje... Božić je tu, mi niti imamo Božića, niti blagdana" Purice Samo da nije prazan Nešto novo na slavonskom stolu? Kad se priprema purica, a kad prasetina - znaju oni koji čuvaju tradiciju

Zapljena je rezultat višednevnog praćenja, a prekršitelj je ulovljen kada je iz štale krave utovarivao u kamion kako bi ih odvezao na tržište.

Nakon pregleda dokumentacije i goveda inspekcija je ustanovila da nemaju pripadajuće markice, odnosno da njihove markice pripadaju drugim govedima. Također niti putni list niti svjedodžbe o zdravstvenom stanju životinja ne odgovaraju identitetu goveda.

Pretpostavlja se da krave potječu iz više susjednih mjesta.

Akcija je počela prije nepuna tri tjedna, a do sada joj je glavno
težište bilo u Dalmaciji.

U Dalmaciji su do sada zapljenjene 92 razne životinje, 1,8 tona različitog mesa, 239 životinjskih koža, a protiv svih odgovornih podnijete su kaznene i prekršajne prijave, rekao je Pavić.

Cilj akcije je zaštiti one koji legalno posluju od nelojalne
konkurencije te zdravlje potrošača kako im se ne bi serviralo meso za koje se ne zna je li zdravstveno ispravno, rekao je Pavić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene