Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nastavku akcije suzbijanja ilegalne trgovine stokom i mesom, inspekcija Ministarstva poljoprivrede u suradnji s policijom kasno sinoć je u selu Veliki Pašijan kod Garešnice zaplijenila 11 goveda i kamion u kojem su bili, izvijestilo je jutros Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.


Protiv prekršitelja bit će podnijete prekršajna i kaznena prijava, a inspekcija Ministarstva poljoprivrede zatražit će oduzimanje stoke sudskim nalogom, izjavio je glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić.

Vezani članci Andrija Jarak u Petrinji: Mjesec dana nakon potresa - 6 Dobre vijesti za Petrinju: Dva ureda javnih bilježnika su osposobljena, a od subote kreće rušenje Slika nije dostupna Evo što bi se dogodilo kada bi svi ljudi prestali jesti meso

Zapljena je rezultat višednevnog praćenja, a prekršitelj je ulovljen kada je iz štale krave utovarivao u kamion kako bi ih odvezao na tržište.

Nakon pregleda dokumentacije i goveda inspekcija je ustanovila da nemaju pripadajuće markice, odnosno da njihove markice pripadaju drugim govedima. Također niti putni list niti svjedodžbe o zdravstvenom stanju životinja ne odgovaraju identitetu goveda.

Pretpostavlja se da krave potječu iz više susjednih mjesta.

Akcija je počela prije nepuna tri tjedna, a do sada joj je glavno
težište bilo u Dalmaciji.

U Dalmaciji su do sada zapljenjene 92 razne životinje, 1,8 tona različitog mesa, 239 životinjskih koža, a protiv svih odgovornih podnijete su kaznene i prekršajne prijave, rekao je Pavić.

Cilj akcije je zaštiti one koji legalno posluju od nelojalne
konkurencije te zdravlje potrošača kako im se ne bi serviralo meso za koje se ne zna je li zdravstveno ispravno, rekao je Pavić.