Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tijela stradalih izvući će ronioci kada olupina bude na dubini od 30 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akcija izvlačenja Lufthansinoga školskog zrakoplova, koji se prošloga petka s dvojicom članova posade srušio u more s 6,5 nautičkih milja jugozapadno od Dugog Otoka, nastavljena je jutros.

Podvodne kamere snimile su nedjelju rano ujutro olupinu zrakoplova na dubini od oko 67 metara i tad je otkriveno tijelo jednoga člana posade.

Pročitajte i ovo Zadar spreman za WFL - 4 Wings for life Tisuće ljudi trčat će za one koji ne mogu, s njima će biti i bivši izbornik Vatrenih Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom

U tijeku je izvlačenje olupine zrakoplova s tijelima. 

Inspektor za zrakoplovne nesreće Dinko Vodanović izvijestio je da je akcija izvlačenja olupine zrakoplova s 67 metara morske dubine već počela te da je olupina zrakoplova vezana i osigurana konopcima koje trenutačno zatežu dizalice na brodovima Hrvatske ratne mornarice.

Trenutačno natezanje konopa odvija se sporo, milimetar po milimetar, rekao je Vodanović dodavši kako je riječ o vrlo zahtjevnoj akciji i ne zna se koliko bi mogla potrajati.

Istaknuo je da su ronioci spremni za još jedan zaron.

Stručne ekipe koje sudjeluju u ovoj operaciji i danas su na mjestu događaja.

>> VIDEO: Kamera snimila samo jedno tijelo, izvlačenje odgođeno za sutra

>> Pronađen nestali zrakoplov, gliserima stižu obitelji

Operacija traganja i spašavanja bila je otežana zbog dubine na kojoj se zrakoplov nalazi, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, pozivajući se na podatke Središnjice za traganje i spašavanje na moru.

Zrakoplov će se vaditi do dubine od 30 metara, a onda će ronioci započeti s postupkom vađenja poginulih pilota.

Nakon toga zrakoplov će se izvući do površine te će ga se odtegliti prema obali na predviđeno mjesto gdje će zrakoplovni inspektori započeti s istražnim radnjama. 

Zrakoplov Lufthansine pilotske škole tipa piper 44 s dvojicom članova posade, hrvatskim instruktorom letenja Danijelom Oleksom i talijanskim učenikom Alessandrom D'Agattom srušio se , iz za sada nepoznatih razloga, u more jugozapadno od otočića Mežanj kod Dugog Otoka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene