Nakon što je DNEVNIK.hr jučer objavio dijelove prepiske nezavisnog vijećnika Oroslavja Viktora Šimunića i gradonačelnika Emila Gredičaka, koji se tiču sastanka s HDZ-ovim Žarkom Tušekom, sada donosimo poruke koje mijenjaju pogled na stvari.

Galerija Poruke iz razgovora aktera afere Tušek - 1 Poruke iz razgovora aktera afere Tušek - 2 +0 Poruke iz razgovora aktera afere Tušek - 3

Viktor Šimunić je snimku sastanka u kleti na kojem mu je Žarko Tušek nudio pomoć i funkcije predao USKOK-u, koji je naredio izvide protiv HDZ-ovca. Tušek je jučer u Saboru kazao kako je Šimunić inicirao sastanak, a Šimunić je pak ranije ispričao da ga je na razgovor s Tušekom pozvao HDZ-ov gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak.

Vezani članci Slika nije dostupna Tušek na nastavku snimke govori o Vladi: ''Ima tu sva, kaj bi ih pol odmah prebrisal'' Žarko Tušek Tušek nakon afere s podmićivanjem vijećnika: "Nije me sram, rekao sam da karikiram. Šimunić je inicirao sastanak, htio je biti kandidat za župana"

U posjedu smo dijelova prepiske između Šimunića i Gredičaka u kojoj se vidi kako su dogovarali sastanak. Komunikacija je, kako se vidi iz poruka, krenula 12. prosinca:

"Ej, sljedeći tjedan koji dan, ak misliš da je OK, dal si za kratki gemišt samnom i Žarkom T.?", piše u poruci poslanoj vijećniku Šimuniću.

Poruke iz razgovora aktera afere Tušek - 3 Poruke iz razgovora aktera afere Tušek - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Dana 14. prosinca Šimunić je pitao gradonačelnika je li uspio dogovoriti termin, na što je ovaj odgovorio da nije i da će javiti kad se dogovori s Tušekom.

"Hej, bok, nisi javil za sastanak, jel Žarko odustal?", piše u jednoj poruci. Viktor Šimunić je tu poruku poslao Gredičaku 21. prosinca. Sastanak je na koncu održan 16. siječnja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju