Nakon što je DNEVNIK.hr jučer objavio dijelove prepiske nezavisnog vijećnika Oroslavja Viktora Šimunića i gradonačelnika Emila Gredičaka, koji se tiču sastanka s HDZ-ovim Žarkom Tušekom, sada donosimo poruke koje mijenjaju pogled na stvari.

Galerija


Viktor Šimunić je snimku sastanka u kleti na kojem mu je Žarko Tušek nudio pomoć i funkcije predao USKOK-u, koji je naredio izvide protiv HDZ-ovca. Tušek je jučer u Saboru kazao kako je Šimunić inicirao sastanak, a Šimunić je pak ranije ispričao da ga je na razgovor s Tušekom pozvao HDZ-ov gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak.

Vezani članci Viktor Šimunić Šimunić nakon razgovora u USKOK-u: "Obavio sam svoju dužnost. Za mene je ovo sve novo, ali sve bude dobro" Viktor Šimunić Šimunić dobio poziv iz USKOK-a, predat će im snimku. Priznao nam da je zbog svega u strahu: "Ne znam kaj su sve spremni napraviti"

U posjedu smo dijelova prepiske između Šimunića i Gredičaka u kojoj se vidi kako su dogovarali sastanak. Komunikacija je, kako se vidi iz poruka, krenula 12. prosinca:

"Ej, sljedeći tjedan koji dan, ak misliš da je OK, dal si za kratki gemišt samnom i Žarkom T.?", piše u poruci poslanoj vijećniku Šimuniću.

Poruke iz razgovora aktera afere Tušek - 3
Poruke iz razgovora aktera afere Tušek - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Dana 14. prosinca Šimunić je pitao gradonačelnika je li uspio dogovoriti termin, na što je ovaj odgovorio da nije i da će javiti kad se dogovori s Tušekom.

"Hej, bok, nisi javil za sastanak, jel Žarko odustal?", piše u jednoj poruci. Viktor Šimunić je tu poruku poslao Gredičaku 21. prosinca. Sastanak je na koncu održan 16. siječnja.