Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačno o povećanju plaća

Nastavak pregovora o plaćama u zdravstvu: "Dosta je štednje na medicinskim sestrama, dajte im budućnosti u Lijepoj našoj"

Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr)
Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Pregovori o kolektivnom ugovoru u zdravstvu u petak su konačno došli do točke kojom se određuju financijski uvjeti.

Sindikati su na pregovore stigli s transparentima i ponovili kako neće pristati na manje od 7 posto povećanja koje je ministar uoči godišnjeg parafirao, a Vlada potom odbacila. "Dosta je štednje na medicinskim sestrama, dajte im budućnosti u Lijepoj našoj", poruka je na jednom od transparenata uoči nastavka pregovora.

Pročitajte i ovo Zdravstvo u Hrvatskoj - 3 Problemi u zdravstvu Pobuna zbog rasta cijena: ''HZZO djeluje po logici koju mi uopće ne razumijemo'' Državne bolnice i upravljačka prava - 2 ozdravljenje sustava Obećali su da će država šefovati bolnicama, no sve kasni: "Ne mislim da će išta biti bolje"

Situacija u zdravstvu je, kažu, alarmantna i očekuju da Vlada to prepozna. I današnji pregovori kojima se određuju uvjeti u cijelom zdravstvenom sustavu, održavaju se bez liječničkog sindikata koji se već godinama neuspješno bori za reprezentativnost.

"Na ništa manje od onoga što smo parafirali nećemo pristati. To smo jasno iskazali, ukoliko do toga ne dođe onda dolazi do onog o čemu već govorimo - prosvjedne aktivnosti“, rekao je predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva Stjepan Topolnjak.

"Ovo je prvi koračić koji ih čeka-okupiti ljude pred Ministarstvom pa sljedeći put još više i tako da ćemo krenuti s jednim određenim socijalnim nemirima pa vidjeti kome to odgovara - jel to odgovara njima ili odgovara nama.

Mi nismo sretni s time, mi ne želimo raditi probleme niti sebi niti našim profesijama - a najmanje građanima", poručuje predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara medicinskih tehničara Ankica Prašnjak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene