Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hrvatski apsurdi

Dvaput je bespravno gradio, dvaput je kažnjen, a sada je uhvaćen i treći put. DORH je zaključio da nema zakonskih osnova za istražni zatvor

Uhićen zbog bespravne gradnje - 2
Uhićen zbog bespravne gradnje - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Uhićen zbog bespravne gradnje - 1 Uhićen zbog bespravne gradnje - 1 Foto: DNEVNIK.hr Uhićen zbog bespravne gradnje - 2 Uhićen zbog bespravne gradnje - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sonja Šimurina Galerija 1/3 >>
Jedan bespravni graditelj gradio je gdje nije smio, pa je dobio kaznu. Zatim je opet gradio bespravno, te je dobio upozorenje. No očito ništa nije pomoglo pa je nastavio graditi tamo gdje ne smije. Onda ga je policija uhitila i pustila.

Otočić Bisaga Mala u zadarskom arhipelagu u katastru je upisan kao pašnjak. Na njemu je, umjesto jedne nedavno legalizirane štale, luksuzni objekt s bazenom i betonskim pristaništem.

Pročitajte i ovo Dramalj - 3 Poziv Domagoja Mikića Mještani ljutiti jer ne mogu dobiti kanalizaciju zbog nelegalnog apartmana. Vlasnik dao urnebesno objašnjenje: "Susjedi su me nagovorili" Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku...

Vlasnik kampa u mjestu Turanj već godinama nezakonito nasipava obalu. Prilaz moru omogućen je samo zakupcima mobilnih kućica jer građanima pristup brane zidovi koji okružuju ovu bespravnu gradnju na pomorskom dobru.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja reagirala je zadarska policija.

"Dvije se osobe sumnjiči za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju, tri osobe za kazneno djelo protupravne gradnje i jednu osobu za povredu i skidanje službenog znaka i pečata", kazala je Sonja Šimurina iz odnosa s javnošću PU zadarske.

Građani se slažu u jednom – duž cijele obale ilegalno se gradi.

Zbog tih slučajeva protiv četiri osobe podnesene su kaznene prijave.

"Peta je osoba uz kaznenu prijavu zbog sumnje u protupravnu gradnju predana pritvorskom nadzorniku PU zadarske", dodala je Šimurina.

Na privođenje su se odlučili jer je nakon dvije pravomoćne presude zbog istog kaznenog djela počinitelj i treći put uhvaćen u nasipavanju pomorskog dobra. Za DORH nedovoljno da završi iza rešetaka.

Oglasili su se iz zadarskog DORH-a: "Nakon detaljne analize svih prikupljenih podataka i dokaza dostavljenih u kaznenoj prijavi utvrđeno je da u konkretnom slučaju ne postoje zakonske osnove za određivanje istražnog zatvora."

Kako se doznaje, policija zbog građenja na pomorskom dobru nastavlja s kriminalističkim istraživanjem.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene