Poplava u Ninu (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)
Poplava u Ninu (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)

U Ninu je zbog poplava došlo do oštećenja nasipa kod solane, koji se prema službenoj dokumentaciji nalazi u nadležnosti Hrvatskih voda.


Tijekom katastrofalnih poplava koje su jučer i danas pogodile Nin, navodno je došlo do pucanja nasipa kod solane i tvornice za preradu ribe.

Vezani članci Obnova poplavom pogođenog Nina (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nakon velikih šteta uslijedile su nove brige: Poplavom uništeni Nin usred sezone mogao bi biti gradilište Sanacija ekološkog incidenta (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Hrvatske vode: Crpilište Jelas u posjedu je i na upravljanju slavonskobrodskog Vodovoda d.o.o.

Je li nasip zaista potpuno puknuo ili je tek oštećen zbog prelijevanja vode, još nema službenih informacija.

Dokumenti na internetskim stranicama pokazuju da je nasip u nadležnosti Hrvatskih voda, no od njih zasad nema službenog očitovanja - na naše pozive nitko nam nije htio službeno komentirati nastalu situaciju, a generalni direktor Zoran Đuroković trenutno je na službenom putovanju u inozemstvu.

Što je još gore, kako saznajemo, navodno tijekom zadnja dva dana na to područje nije došao nitko iz Hrvatskih voda.

Naime, u pregledu teritorijalnih jedinica za izravnu provedbu mjera obrane od poplava objavljenom na internetskim stranicama Hrvatskih voda jasno se navodi kako je spomenuti nasip pod njihovom nadležnošću odnosno da je dio plana obrane od poplava za to područje.

Izvor: www.vode.hr
Izvor: www.vode.hr

Plan obrane od poplava (Foto: vode.hr)
Plan obrane od poplava (Foto: vode.hr)