Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kliničko-bolnički centar Osijek ove se godine suočio s velikim problemima, nakon što im je nevrijeme uništilo Kliniku za pedijatriju. Zbog poplave osječki su mališani u lipnju izgubili prostore za liječenje. Među posljednjim donatorima je i tvrtka Sandoz. Mi smo imali priliku pogledati kako napreduju radovi i obnova bolnice.


Vezani članci Posljedice potresa - 4 Obnova Zagreba i dalje stoji, ljudi pomalo odustaju: "Nisam više išao za papirima, nije mi se dalo hodati jer toga ima hrpa" Bolnica u Sisku godinu dana nakon potresa - 1 Razbacane igračke, pelene, dječje cipelice… i prošlogodišnji božićni kolači: Na odjelu sisačke Pedijatrije vrijeme je stalo

Nakon što su u lipnju ove godine pretrpjeli golemu štetu nastalu jakim nevremenom, Kliničko-bolnički centar Osijek još uvijek se bori s posljedicama. Njihova Klinika za pedijatriju gotovo je u potpunosti uništena poplavom, a mališani još uvijek nemaju uvjete za liječenje kakve zaslužuju. Svoju pomoć zato im je odlučila pružiti farmaceutska tvrtka Sandoz.

'Nekako u zadnje vrijeme, voda i havarije izazvane vodom su izazvale našu pozornost. Ranije smo donirali Gunji, nakon poplave, a sada KBC-u Osijek. Stvar je u tome da smo prepoznali da je to jedna vrlo bitna stvar, da se maleni pacijenti na klinici za pedijatriju liječe u adekvantnim uvjetima', rekao je Igor Haralović, direktor Sandoza za Hrvatsku.

'Svaka donacija je uvijek dobrodošla. Svaki iskorak pozitivan u smislu pripomoći kliničko bolničkom centru je nešto što objeručke prihvaćamo tako da su 200 000 kuna zamjetna novčana sredstva i pomoć za dizanje standarda liječenja bolesnika na našoj klinici za pedijatriju', rekao je Vlatko Kopić, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek.

Štetu milijunskih razmjera nije lako sanirati preko noći, ali svaka pomoć sa strane ubrzava proces. 'Reći ću da smo negdje na pola puta, radimo punom parom na mnogim ustrojstvenim jedinicama, a posebno na Klinici za pedijatriju gdje su radovi već duboko zamakli i nadamo se da ćemo krajem mjeseca završiti.

Nadamo se da će već do kraja godine osječki mališani imati svu potrebnu skrb i uvjete za liječenje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju