441587
441587
441587
441587
441587

SNIMKE IZ BOLNICE 'KBC je stvarno doživio katastrofu neviđenih razmjera'

  • , 27.06.2016., 23:09
  • Autor:
  • komentara

Osijek sanira posljedice nezapamćenog nevremena. Na terenu su sve raspoložive ekipe, a profesionalnim vatrogascima pomažu dobrovoljna vatrogasna društva iz cijelog grada, pa i okolice. Najteže je u Kliničkom bolničkom centru, kojeg će sutra posjetiti i ministar zdravlja.

 
 
 
 
Nevrijeme poharalo Osijek (Video: Večernje vijesti Nove TV)
Nevrijeme poharalo Osijek (Video: Večernje vijesti Nove TV)

Snažan vjetar razbacao je krovove osječke bolnice.

'Krov sa Klinike za Ginekologiju i Pedijatriju je jednostavno cijeli dignut, KBC je stvarno doživio katastrofu neviđenih razmjera', rekao je Vlatko Kopić, v.d. zamjenika ravnatelja KBC Osijek.

Spremačice, medicinsko osoblje, liječnici, svi su spašavali pacijente i opremu. Šteta se procjenjuje na pet milijuna kuna.

'Strahujemo zato što su nakvašene instalacije, ovaj četvrti kat ćemo zatvoriti', rekla je glavna sestra, Nevenka Begić.

Na terenu su sve raspoložive službe. Ispumpavaju podrume, pročišćavaju ceste. Po cijelom gradu srušena stabla i razbijena vozila. Osječani ne pamte ovakvu oluju.

'Treba nam materijala za pokrivanje krovova, znači, radimo po prioritetima, uklanjamo stabla sa vozima, s prometnica, sve ono što prijeti ljudima', rekao je zapovjednik JPVP Osijek, Boris Banjan.

U sat vremena nastala je višemilijunska šteta.

'Sve gradske tvrtke, svatko je stavio svoje kapacitete na raspolaganje od ljudstva do tehnike i mislim da polako stvari sređujemo', rekao je Ivica Vrkić, gradonačelnik Osijeka.

Prioritet su prometnice i najugroženiji. Pred Osijekom je duga noć.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se