U vrši za škampe, izvučenu iz mora u Kvarneru, pronađena je neobična riba.


Neobičnu ribicu dugačku desetak centimetara, koja je ulovljena u Jadranu, bloger s bloga More ljubavi, okrunjena Teutina ljubav, fotografirao je te detalje poslao u Institut za oceanografiju i ribarstvo u Splitu.

Vezani članci Policija, ilustracija Prijetili da će ga baciti s balkona, u strahu za život maloljetnik iznuđivačima dao 75.000 kuna Požar, ilustracija Vatrena noć u Splitu: Gorjela dva kontejnera, požar se proširio i na automobile

Dobio je odgovor da se radi o 'rijetkoj ribi u Mediteranu i pridošlici u Jadransko more'. Iz Instituta su za zamolili da ribicu i u fizičkom obliku odbiju na uvid.

Još jedan poražavajući podatak za Hrvatsku

'Dogovoreno je da će oni iz Splita danas, 25. doći po ribicu, a trebao sam je sačuvati u dubokom do njihova dolaska', napisao je u jučerašnjem postu.

Bloger je za Dnevnik.hr sinoć ispričao kako je riba uhvaćena oko jednu nautičku milju ispred Kostrene, 23. studenog, nema ljuske nego hrapavu kožu, poput morskih pasa ili raža.

Kako se amaterski bavi fotografijom, prijatelj mu ju je donio da je fotografira.

'Čitav sam život zaljubljenik u more i znam da more uvijek krije iznenađenja. No pojave novih vrsta u Jadranu zapravo govore o klimatskim promjenama koje se događaju. Zbog toga sam izvijestio Institut', kazao je objašnjavajući kako je ribu sačuvao u dubokom te ju je ekipa s Instituta u srijedu došla uzeti.

Rezultate ustvrđivanja o kojoj se točno ribici radi mogli bismo imati uskoro.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook