Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snijeg i kiša u većem dijelu zemlje nastavili su zadavati probleme u prometu.


U sjeverozapadnom dijelu zemlje, središnjem dijelu unutrašnjosti te u Lici i Gorskom kotaru pada snijeg, na nekim ga dionicama cesta ima ugaženog ili razmočenog na kolniku. Ponegdje je snijeg nošen jakim vjetrom pa su zbog smanjene vidljivosti uvjeti vožnje dodatno otežani. Zbog snijega su proglašeni zimski uvjeti na cestama u Gorskom kotaru i Lici, ali i na području Buzeta.

HAK: Ne na put bez zimske opreme

Vezani članci Zbog snijega i hladnoće propadaju usjevi - 4 Poljoprivrednici na mukama zbog vremenskih neprilika: "Koliko je ovaj današnji dan napravio štete, to ćemo vidjeti" Bijeli pokrivač na Cresu 04 Zabijelili se i otoci: ''Snježni Cres je nešto što se nije dogodilo godinama, zapravo desetljećima''

Magla dodatno otežava vožnju na cestama u većem dijelu unutrašnjosti. Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Dalmaciji i Istri. Zbog loših vremenskih prilika i najavljenog daljnjeg pogoršanja, HAK vozačima savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet je zabranjen na pojedinim dionicama autocesta i državnih i županijskih cesta.

HAK upozorava da su kolnici mjestimice mokri ili vlažni, te skliski u većem dijelu zemlje. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Niske temperature

Inače, najhladnije je jutros bilo u Gospiću i Ogulinu gdje su izmjerena samo četiri stupnja ispod ništice. Stanovnici kontinentalnog dijela zemlje u popodnevnim satima mogu očekivati kišu, susnježicu i snijeg.

>> FOTO: Europa pod snijegom, problemi u prometu

>> Snježna idila u Gorskom kotaru

Snijeg je danas moguć i u unutrašnjosti Istre, na širem riječkom području i u unutrašnjosti Dalmacije

Tijekom večernjih sati očekuje se daljnje pogoršanje vremena. U ponedjeljak, utorak i srijedu u kopnenom dijelu možemo očekivati oblačno vrijeme, a padati će kiša i snijeg. Bit će hladno, no neće se raditi o ekstremno niskim temperaturama već upravo onima koje priliče ovom dijelu godine. Na Jadranu će prva tri dana u tjednu ispred nas padati kiša dok u unutrašnjosti Dalmacije može pasti i malo snijega.