Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša s grmljavinom

Napokon stiglo osvježenje, doznajte koliko će potrajati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrućina je napokon malo popustila.

Kiša, pljuskovi i grmljavina dočekali su rano jutros stanovnike s područja Zagreba te dijela Zagrebačke, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Srednja temperatura zraka od početka srpnja diljem zemlje je oko 4 stupnja viša od prosječne, a ponegdje na kontinentu u prosijeku je toplije i više od 8 stupnjeva nego je to u ovom dijelu godine uobičajeno.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg Ilustracija Snježne radosti Hrvatska se probudila u debelim minusima, upaljen meteoalarm: Velika opasnost od hladnog vala

>> Danas još 'pakleno', a sutra stiže osvježenje!

I dok smo posljednjih dana već u 5 ujutro mjerili visoke  temperature, jutros je vrućina malčice popustila, iako se to nije dogodilo u svim krajevima. U Dalmaciji će se vrlo vruće nastaviti i dalje. Pod utjecajem srednjeg tlaka, ali i frontalnih poremećaja idućih dana vrijeme će biti nestabilnije, mjestimice uz mogućnost pljuskova i grmljavine. No, kao i do sad, bit će i dosta sunca. Jutro je dakle, ponovno sunčano, u kopnenom području uz 20-ak stupnjeva, samo u gorju oko 15, a duž Jadrana će se mjeriti i preko 25, pa i do 28. Na moru će puhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Poslijepodne će biti pretežno sunčano i malo manje vruće. Lokalno uz jači razvoj oblaka rijetko može biti pokojeg pljuska, prije svega u sjeverozapadnim i zapadnim krajevima, ali i gorskom području zapadne Slavonije te u Posavini. Puhat će slab vjetar sa sjevera, a tjiekom dana temperatura ipak ne bi trebala prijeći 33 stupnja. Isto tako, nestabilnije će biti u Istri, na riječkom području te u gorskoj Hrvatskoj. Tu je također od poslijepodneva moguć pokoji pljusak i grmljavina. Ipak, većinom će prevladavati sunčano, vruće, ali malo manje. Temperatura do 33, pri čemu će puhati uglavnom slab zapadnjak i jugozapadnjak.

Samo u Dalmaciji i dalje ostaje vrlo vruće uz barem 33, ali i do 37 stupnjeva koliko će se najvjerojatnije ponovno mjeriti u zaleđu. Ostaje pretežno sunčano, na moru će poslijepodne zapuhati umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. More na sve više postaja mjeri 27 ili 28 stupnjeva. I više je nego ugodno za kupanje. UV-indeks ostaje vrlo visok u cijeloj zemlji. Osobito jako sunčevo zračenje bit će na krajnjem jugu.

Pretežno sunčano vrijeme nastavit će se i dalje, s tim da danas poslijepodne mjestimice opet može biti pljuskova, a u četvrtak i izraženijih pri čemu bi napokon trebalo i osjetnije osvježiti. Ali ne zadugo, u petak nas očekuje ponovno stabilnije i toplije vrijeme. Na moru će se zadržati sunčano, a vrućina bi i ovdje tijekom tjedna trebala postupno popuštati. Danas poslijepodne te u četvrtak ponegdje i na moru pljuskovi, vjerojatnije na sjevernom dijelu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene