Policija (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Policija (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

Na Trgu bana Josipa Jelačića pijani muškarac pivom zalio štand građanske inicijative "Istina o Istanbulskoj", verblano ih napao te se obračunao sa slučajnim prolaznikom.


Prvo je im je zalio štand na kojem se prikupljaju potpisi, a potom je verbalno napao vololonterku inicijative. Pokušao se i fizički obračunati s njom, no u pomoć joj je priskočio slučajni prolaznik. Napadač je tada bijes usmjerio na njega i obračunao se s njim. 

Vezani članci Boris Milošević o napadu na Srbe kod Knina (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Boris Milošević: ''To je napad na Srbe, zločin iz mržnje, nije navijački obračun...'' Napad (Foto: Screenshot/YouTube) Pokušao prijaviti zločin pa završio s razbijenim vjetrobranom u potjeri s kriminalcima

Ozlijeđeni muškarac odbio je liječničku pomoć, a napadača je privela policija. Kako doznajemo prijeti mu prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, doznajemo od zagrebačke policijske uprave.

U ponoć istječe rok za prikupljanje potpisa za referendum. Prema posljednjim podacima s terena inicijativa je blizu potrebnih 374.740 potpisa. Točne podatke objavit će idući tjedan.