Policija (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Policija (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Na Trgu bana Josipa Jelačića pijani muškarac pivom zalio štand građanske inicijative "Istina o Istanbulskoj", verblano ih napao te se obračunao sa slučajnim prolaznikom.


Prvo je im je zalio štand na kojem se prikupljaju potpisi, a potom je verbalno napao vololonterku inicijative. Pokušao se i fizički obračunati s njom, no u pomoć joj je priskočio slučajni prolaznik. Napadač je tada bijes usmjerio na njega i obračunao se s njim. 

Vezani članci Policija u Engleskoj, ilustracija U trgovačkom centru u Engleskoj pred očima djece napadnuti policajci: ''Imao je oštricu i počeo mahati po vratu, glavi, leđima i rukama'' Policija, ilustracija - 2 Troje mladih kralo u riječkom trgovačkom centru pa ozlijedili zaštitara koji ih je pokušao zaustaviti

Ozlijeđeni muškarac odbio je liječničku pomoć, a napadača je privela policija. Kako doznajemo prijeti mu prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, doznajemo od zagrebačke policijske uprave.

U ponoć istječe rok za prikupljanje potpisa za referendum. Prema posljednjim podacima s terena inicijativa je blizu potrebnih 374.740 potpisa. Točne podatke objavit će idući tjedan.