Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nedjelju ujutro, na Bačvicama, skupina muškaraca napala je šest djevojaka jer su pretpostavili da su lezbijke.


Dvije djevojke su dobile niz udaraca šakama i nogama po glavi i tijelu, a jednu od njih su i cipelarili dok je bila na podu. Sve su ih gurali, vrijeđali i prijetili govoreći im: “Lezbače, svi ste vi bolesni, sve vas treba ubiti”. U jednom trenutku jedna od djevojaka je izvadila mobitel, pozvala policiju i nastavila snimati događaj mobitelom. To je vidio jedan od napadača i ukrao joj mobitel.

Vezani članci Policija, Ilustracija (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Na tribinama stadiona u Borovu naselju neprimjereni grafiti: ''To je provokacija uoči braniteljskog turnira'' Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Detalji policijske akcije u Ministarstvu graditeljstva: Tko je sve uhićen zbog sumnji u podmićivanje

Nakon dolaska policije na mjesto događaja, djevojke su se ponadale da je to kraj maltretiranju, međutim, prevarile su se. Policajci nisu uhitili jedinog napadača koji nije uspio pobjeći, a čije im je prezime otprije poznato. Napadač je čak prijetio djevojkama da su ih tukli prošle godine na Prideu i da će ih opet tući, i to sve u prisutnosti policajaca, koji nisu reagirali na njegove prijetnje. Kada je jedna od djevojka prigovorila policajcima zašto to dopuštaju, policajac ju je odgurnuo tako da je pala.

>> Rezime Gay pridea: 73 privedenih, 60 prijavljenih

Otišle su u policijsku postaju kako bi prijavile napad, ali su ih policajci omalovažavali i nisu ih ozbiljno shvaćali kada su rekle da se radi o zločinu iz mržnje. Djevojci koja se žalila na ponašanje policajaca koji su došli na očevid policajac je zaprijetio da će joj 'opaliti trisku', poručuju iz Iskoraka.

Dvije djevojke su zbog zadobivenih ozlijeda zatražile liječničku pomoć. Pravni tim Iskoraka podnio je dvije tužbe, jednu protiv sramotnog postupanja policijskih službenika,a drugu protiv napadača zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja, prijetnje i razbojništva a sve u vezi sa zločinom iz mržnje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.