Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stimulirati kupnju skutera'

Hrvatska će zabraniti motore iznad 100 konja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istri nova tragična smrt na dva kotača. Stručnjaci kažu vožnja motociklom je 20 puta ili dvije tisuće posto opasnija nego vožnja u automobilu. Europska unija stoga uvodi ograničenja kojih će se morati pridržavati i Hrvatska. Cilj je povećati sigurnost.

Tridesetogodišnji motociklist iz Labina jutros je na mjestu poginuo. Prebrzo je vozio, zaletio se u suprotnu traku i naletio na automobil. Motociklista u prometu je jedan posto, a u broju poginulih čak 20 posto. Iako je stradalih na hrvatskim cestama manje, broj mrtvih motociklista, nažalost, ne smanjuje se.

Pročitajte i ovo Nesreća na autocesti A3 - 17 crna statistika Ovo je jedna od najsmrtonosnijih dionica na hrvatskim autocestama: Tu su živote izgubile djevojčice iz Dalja, Toše Proeski, Lambaša... Slika nije dostupna Vozači automobila oprez! S proljećem na ulice izlaze motociklisti, a nismo svjesni da su tu

Ove godine do današnjeg dana poginulo ih je 49, a 561 teško je ozlijeđen. Osjetljivi su i na najmanji dodir u vožnji, a umiru i zbog malo šljunka i skliske ceste. Ali najviše zbog brzine, pa europski zakonodavci namjeravaju zabraniti motore iznad 100 konja. 'Treba stimulirati kupnju skutera, maksi skutera koji su prilagođeniji umjerenijoj vožnji.

>> Kod Labina smrtno stradao motociklist

U svakom slučaju mi ne smijemo više zatvarati oči pred ovim velikim problemima. Policija ih ne može stići i kazniti za divljanje', rekao je Željko Marušić, prometni analitičar. Oni s motorima od 200 konja, teško će se pridržavati ograničenja, kad prva brzina vuče preko 150, a krajnja 300 kilometara na sat.

 

Slažete li se s prijedlogom da se zabrane motori iznad 100 konja?

  • Ne
  • Da
  • Nikako, nitko mi ne može zabraniti koliko ću snažan motor voziti
  • Možda bi to zaista smanjilo broj nesreća

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene