Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EU projekt

Nakon više od 30 godina priprema kreće projekt dječje bolnice u Blatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Projekt Nacionalne dječje bolnice ulazi u ozbiljniju fazu i Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb, partneri na tom strateškom projektu, konačno će ga u cijelosti predstaviti javnosti, a raspisuje se i međunarodni javni natječaj za izradu studije izvodljivosti tog projekta.

Studija izvodljivosti nužna je jer će precizirati arhitektonske, urbanističke, ekološke, prometne i sve ostale parametre prema kojima će se graditi, a jedan od elemenata studije izvodljivosti bila bi i priprema medicinske dokumentacije.

Pročitajte i ovo Autocesta, ilustracija počinju radovi Važna obavijest iz HAC-a: Od utorka otežan promet na autocesti A3 Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Pokrenuta istraga Nova akcija EPPO-a: Troje uhićeno zbog prijevara s poticajima i krivotvorenja

Očekuje se da će se javiti petnaestak velikih međunarodnih ponuditelja koji će definirati studije po segmentima, svatko u svom djelokrugu, a tako sveobuhvatna studija u konačnici će definirati što će se točno i gdje graditi. Početak rada na studiji izvodljivosti partneri, Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb, prezentirat će u ponedjeljak, potvrdio je Večernjem listu pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš.

"Dobili smo bespovratno 42 milijuna kuna iz programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. i to je sada europski projekt, a u sklopu takvih projekata uobičajena je njegova početna prezentacija", objašnjava Beroš.

Raspisivanju ovog natječaja prethodilo je elektroničko javno savjetovanje sa zainteresiranim subjektima, piše Večernji list. 

Jezgra nove Nacionalne dječje bolnice bila bi današnja Klinika za dječje bolesti Zagreb odnosno popularna Klaićeva, a tu bi se pridružili i još neki sadržaji dječje medicinske skrbi odnosno dio pedijatrijskih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica, piše Večernji list. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene