Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ispit su, s priličnim zakašnjenjem, položili u Hrvatskim vodama.


Punih tjedan dana u našim informativnim emisijama upozoravali smo da se na njihovim internetskim stranicama kao predsjedavajući Nacionalnog vijeća za navodnjavanje navodi premijer Ivo Sanader, a kao njegov zamjenik ministar Petar Čobanković.

>> I nakon našeg upozorenja Sanader je JOŠ UVIJEK premijer!

Vezani članci Ivan Forjan i Tatjana Dovranić - Nasipi kod Siska - 3 Popravljaju se oštećeni nasipi u Banovini, u Hrvatskim vodama kažu da ne prijete poplave: "Vodostaj ne ugrožava područje" HGSS pomaže na poplavljenom području krškog polja Kokorići - 1 U sljedećih pet godina planirana je izgradnja sustava odvodnje u Vrgorcu, Đuroković: ''Više ne bismo svjedočili ovakvim poplavama''

 'Odlukom Vlade RH pokrenut je Projekt navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u Republici Hrvatskoj. Sukladno navedenoj Odluci osnovano je Nacionalno povjerenstvo kojim predsjedava Premijer dr.sc. Ivo Sanader, a za zamjenika je imenovan Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, dipl.ing.', pisalo na stranici. Podaci su, nakon tjedan dana upozoravanja, ispravljeni.

Podsjetimo, Hrvatska je među 30 zemalja u svijetu po bogatstvu vodom, a treća u Europi. Potrošimo je oko milijardu kubika na godinu, a imamo je čak 26 milijardi kubika. Ipak, naša zemlja još uvijek nema sustav navodnjavanja, a koliko je taj sustav ozbiljan u Hrvatskoj govori i to što je ime bivšeg premijera do nedavno stajalo na stranicama Hrvatskih voda.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.