Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon ima obitelj

Nakon sedam godina: Dječak iz Nazorove pronašao je roditelje u Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oftalmolog i domaćica upoznali su Dadu prošle godine preko talijanske agencije za posvajanje i stigli u Zagreb.

Sedam je godina gledao drugu djecu kako odlaze i dolaze dok on ostaje. Valjda radi ravnoteže među zvijezdama, koje mu nekoć nisu bile naklonjene, taj dječak kojemu su tete iz Nazorove i otac i majka svoj će nadolazeći, osmi rođendan provesti u toplini doma.

Pročitajte i ovo Ilegalna uzgajivačnica oglasio se gradski azil Dumovec zatrpan pozivima građana: Nakon mučnog slučaja uhvaćenog "štancera", građani pohrlili udomiti štence Ivana Crnoja, predsjednica Udruge Pobjede U KORONAKRIZI Hrvati su u posljednje dvije godine udomili ili kupili više od 120 tisuća pasa, ali postoji i druga strane medalje: "Probajte zamisliti da ste zadnja rupa na svirali"

Dogodila se ljubav

Maleni Dado započet će novi život na sjeveru Italije sa svojim roditeljima: ocem oftalmologom i majkom domaćicom. Ljudi su to velika srca. Naime, taj posebni dječak, o kojem je Večernji list već pisao u nekoliko navrata, od rođenja boluje od cerebralne paralize i stoga bi potencijalni posvojitelji, kad bi čuli njegovu dijagnozu, često odustajali.

Talijanski par sasvim je slučajno čuo za Dadu, pa su preko tamošnje agencije za posvajanje kontaktirali s domom u Nazorovoj. Kad su ga prvi put posjetili, dogodila se ljubav, uzajamna.

Da je bilo sreće, dječak bi još prošle jeseni krenuo u školu u svom novom zavičaju, no zbog administracije u obje države postupak je potrajao godinu dana. Dječak nije gubio vrijeme, već je pomalo učio talijanski i sanjao svoj san. I dosanjao jer roditelji po njega stižu tijekom današnjeg dana.

'Dječak je odavno spreman za posvajanje, no u Hrvatskoj se rijetko udomljavaju i posvajaju mališani koji imaju zdravstvenih problema. Na radost svih nas Dado je sada napokon pronašao obitelj u kojoj će, nadamo se, nastaviti sretno živjeti', kazala je ravnateljica Dječjeg doma Jasna Ćurković Kelava. Još nije upoznala Dadine roditelje, kaže, no odgojiteljice su ih ocijenile s odličnim.

Sretna volonterka

'Dado je jako pametno i duhovito dijete koje brzo uči, a i oni su zbog njega naučili hrvatski', otkrila je ravnateljica. Osim nje, još je netko sretan zbog Dadine sreće. To je Mateja Živković, mlada volonterka koja je posljednjih nekoliko godina svaki slobodan trenutak posvetila dječaku. Premda joj se uvukao ispod kože, silno je čekala da pronađe roditelje. I dočekala. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene