Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Urodilo plodom

Nakon prijetnje štrajkom u MUP-u danas isplaćene plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plaće za kolovoz trebale su biti isplaćene do 6. rujna, no policijski službenici nisu ih primili do danas.

Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) primili su u srijedu plaće nakon što je Sindikat policije Hrvatske zaprijetio štrajkom zbog kašnjenja isplate.

Pročitajte i ovo Ranko Ostojić nije baš zadovoljan Znakovita poruka utjecajnog SDP-ovca: "Vidiš li prijatelju ona tri čobana?" Učitelj Gost Dnevnika Radovan Fuchs Rastu plaće, sindikati nezadovoljni: "Postoji mogućnost štrajka, sve opcije su otvorene"

Sindikat je u srijedu ujutro izvijestio da je zatražio pokretanje postupka mirenja u kolektivnom radnom sporu protiv Vlade zbog kašnjenja plaća, te najavio štrajk ako policajcima uskoro ne budu isplaćene plaće, da bi nešto kasnije priopćio kako su njegove aktivnosti urodile plodom pa su djelatnicima MUP-a stigle plaće.

Milanović i Lalovac predstavili nove porezne razrede: Evo kolika će vam biti plaća

Plaće za kolovoz, koje se isplaćuju u rujnu, prema odredbama Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike trebale su biti isplaćene do 6. rujna, no policijski službenici nisu ih primili do danas, što je njihov poslodavac opravdavao tehničkim poteškoćama zbog ulaska MUP-a u sustav Centralnog obračuna plaća (COP).

Plaće su isplaćene kroz stari sustav, a iz MUP-a je poručeno da će iduća plaća (za rujan, koja se isplaćuje u listopadu) biti isplaćena putem COP-a.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je novinarima da je MUP jedno od najvećih ministarstava s gotovo 30.000 ljudi, te je obećao da će se učiniti sve što je potrebno da i MUP uskoro uđe u COP. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene