Požar je pod kontrolom, no na nekim mjestima još uvijek dimi. Štete su vrlo velike.


Vatrogasci na Korčuli napokon mogu odahnuti. Stanje je sada vrlo povoljno, rekli su nam vatrogasci koji još uvijek dežuraju na rubnim dijelovima požara. Cijeloga dana vodom zalijevaju i paze da požar ne bukne. Požar je pod kontrolom, no na nekim mjestima još uvijek dimi. Miris paljevine osjeti se na skoro cijelom otoku.

Vezani članci Slika nije dostupna Novi požari na Pelješcu i Korčuli: Gori iznad Stona i Brne Slika nije dostupna POŽAR NA PELJEŠCU Kanaderi natopili teren, vatra nije uspjela prijeći cestu

Maloprije je vjetar pojačao, pa su vatrogasci na dodatnom oprezu. Danas smo vidjeli zaista stravične slike što je požar ostavio za sobom. U potpunosti izgorjele maslinike, stotine čokota loza. Vatra je zahvatila i jedno privatno imanje. Sve ono što se stvaralo godinama nestalo je u trenu.

NA PELJEŠCU JE SVE GORE Ljudi su na krovovima kuća i čekaju da dođe vatra

Štete su zaista velike. Što je uzrok požara koji je buknuo u blizini deponija u Smokvici, još se službeno ne zna. Policija dubrovačko neretvanska počela je izvide zbog požara koji danima bjesne na Korčuli i Pelješcu, potvrdila je za Novu TV glasnogovornica dubrovačke policije Marija Gjenero.

Obavljaju se informativni razgovori, prikupljaju informacije u suradnji s Državnim odvjetništvom. Vidjet ćemo hoće li i tko na kraju odgovarati za ovu pustoš koju je uzrokovao požar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook