Pogreb, ilustracija
Pogreb, ilustracija Foto: Getty Images

Milan Bandić sastao se s predstavnicima Udruge pogrebnika te su razgovarali o cijenama Gradskih groblja. Na sastanku je odlučeno da će se smanjiti cijene ukopa.


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sastao se predstavnicima Udruge pogrebnika predvođenima predsjednikom udruge Ratkom Medencem.

Na sastanku se govorilo o problemu poslovnih odnosa članova Udruge i Gradskih groblja te cjeniku usluga Gradskih groblja koji je trenutačno na snazi, a bilo je riječi i o korekciji cijena usluga Gradskih groblja koje se odnose na komunalne djelatnosti.

Pogreb, ilustracija Sahrana u Zagrebu skuplja 2000 kuna, pogrebnici se bune: "Ne možemo više podnijeti monopolističko ponašanje!"

Tako je dogovoreno da će cijene ukopa pasti za 20 posto, odnosno kretat će se između 600 i 800 kuna. Novi će cjenik stupiti na snagu 15. veljače.

Početkom veljače pogrebnici su se pobunili zbog poskupljenja za 40 do 80 posto te su tražili od Gradskog groblja korekciju cijena, a prijetili su i pravnom bitkom te postupkom pred AZTN-om.