Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vršnjačko nasilje

Djeca u Strožancu ni u četvrtak neće na nastavu, roditelji održali sastanak: "Imamo pravo zaštititi svoju djecu"

Aktualno Galerija Sofija Preljvukić, reporterka Nove TV Sofija Preljvukić, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Škola u Strožancu Škola u Strožancu Foto: DNEVNIK.hr Vršnjačko nasilje, otkaz razrednici Vršnjačko nasilje, otkaz razrednici Foto: DNEVNIK.hr +0 Žana Prižmić, ravnateljica osnovne škole Strožanac Galerija 1/4 >>
U školi Strožanac kod Splita jedan razred ni u srijedu ujutro nije bio na nastavi. Roditelji, naime, prosvjeduju zbog otkaza razrednici Zrinki Perković Dodig. Smatraju da propuste radi ravnateljica škole Žana Prižmić te kažu da ona štiti dječaka koji im ugrožava djecu.

Djeca su nedavno ispričala roditeljima da je došao u školu s metalnom šipkom. U sve je uključena i policija. Ravnateljica smatra da roditelji pretjeruju, da dječak nije kriv i da se sve politizira.

Održano je Vijeće roditelja, a što su zaključili, doznala je reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

"Bilo ih je dosta na sastanku, s kojeg su izašli uznemireni iz škole. Poručili su da ni sutra neće pustiti djecu na nastavu. Ističu da je otpuštena razrednica koja je, kažu, bila stručna i jako voljela djecu", izvijestila je Preljvukić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Škola u Strožancu Drama kod Splita: Učiteljici dali otkaz jer je prijavila vršnjačko nasilje, učenik prijetio željeznom šipkom

"Ono što se u ovoj školi događa osim toga je - vršnjačko nasilje. Spominje se dječak iz petog razreda koji je išao u jedan pa u drugi peti razred. I jedni i drugi roditelji ističu kako su imali problema jer je taj dječak bio fizički i na drugi način agresivan prema njihovoj djeci", dodala je.

"Ravnateljica tvrdi da je sve to puko pretjerivanje, da je dječak zapravo dobar, da ima određenih zdravstvenih poteškoća i asistenta u nastavi te da treba imati razumijevanja za njega i pomoći mu. S druge strane, roditelji kažu da samo žele i imaju pravo zaštititi svoju djecu te da ih sutra neće pustiti na nastavu", zaključila je Preljvukić.

Pročitajte i ovo Prosvjed podrške Zrinki Perković Dodig Burno u Strožancu Nakon otkaza razrednici roditelji odbili poslati djecu u školu, ravnateljica tvrdi: "Utvrđeno je da dječak nije imao nikakvu metalnu polugu"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene