Nakon nekoliko propalih pokušaja počelo je suđenje bivšoj SDP-ovoj županici Marini Lovrić Merzel.

Galerija


Počelo je suđenje bivšoj SDP-ovoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel, i to nakon niza propalih pokušaja, jer je sudac Ivan Turudić odbijao prihvatiti nagodbu s poduzetnikom Željkom Žužićem, što je na kraju "presjekao" Vrhovni sud.

Vezani članci Smiljana Srnec (Foto: Dnevnik.hr) Tijelo djevojke u škrinji je bilo gotovo 20 godina: Što znamo o monstruoznom zločinu u Međimurju koji je šokirao Hrvatsku Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću na Županijskom sudu (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Kojić na suđenju Bandiću: ''O službenim putovanjima odlučivali gradonačelnik i pročelnici ureda''

Bivša SDP-ova županica i ostalih četvero suoptuženika tvrde da se ne smatraju krivima.

Suđenje je počelo čitanjem optužnice kojom su predstavnici Uskoka u osam točaka detaljno pobrojili sve nezakonitosti kojima je sisačko-moslavačka županija oštećena za višemilijunski iznos. Čitanje optužnice potrajalo je više od sat i pol.

Razumjela sam optužnicu i poričem je u cjelosti, rekla je bivša županica pred sudskim vijećem.

Lovrić-Merzel je poručila kako će dokazati da se radi o konstrukcijama i podmetanjima. Sutrašnjeg Žužićevog svjedočenja se, kaže, ne boji.

Žužić je, podsjećamo, priznao da je Merzel podmitio sa 100 tisuća eura mita. Nakon što se nagodio s USKOK-om, osuđen je na uvjetnu kaznu od godinu dana s rokom kušnje od četiri godine i time od optuženika postao svjedok u ovom procesu.

Bivšu županicu USKOK tereti za primanje mita, neosnovano plaćanje savjetnika, preplaćivanje zgrade za Hitnu pomoć te trošenje javnog novca za privatne zabave.

USKOK-ova optužnica uz nju obuhvaća jos četvoricu suoptuženika.