Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osiguranje političara

I Karamarko ima zaštitu, zbog srpske mafije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što nam je jučer Vladimir Šeks ekskluzivno otkrio kakve prijetnje redovito prima i zašto ima zaštitu, iz policije nitko nije želio o tome govoriti.

Prijetnji smrću, kao što ih je ovih dana primio Vladimir Šeks, u prošlome vladinom mandatu bilo je dosta. 'Znalo se dogoditi da dođu prijetnje bilo pisanim ili nekim drugim putem', kaže Tomislav Karamarko, bivši ministar policije.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

Policija i sigurnosna služba rade provjere svega što dođe na adrese i što im se prijavi. No je li to dovoljan za višegodišnje plaćanje skupog osiguranja.

'Nakon proteka toliko godina ne bih se složio da državni aparat mora biti tako involviran. Naravno da će svaki pojedinac koji prijetnje prijavi policiji biti shvaćen ozbiljno', kaže Bono Marjanović, stručnjak za sigurnost.

Pravo na zaštitu ima i bivši ministar policije. Osiguranje bi mu se moglo i produljiti s obzirom da ga se često proziva u krugovima srbijanskih mafijaša.

>> Vladimir Šeks ekskluzivno: Prijetio mi je i s oružjem u ruci!

'Doista sa punim povjerenjem se oslanjam na prosudbe naših službi i onih koji realiziraju moje ', tvrdi Karamarko.  'Moramo imati u vidu da organizirani kriminal ima dovoljno resursa kapitala i vremena koje mu nije presudno', dodao je Bono Marjanović.

Marjanović smatra da bi se zbog visoke cijene osiguranja trebalo izbjegavati da se pojedine političare bez obzira na prijetnje čuva više godina. 'Ne vidim razlog zašto nakon proteka nekog vremena političar ne bi angažirao privatnu zaštitu paralela mnogo je više poduzetnika koji primaju ozbiljne prijetnje i puno je više žena kojima se ozbiljnije prijeti nego političarima', dodaje Marjanović.

Aktualna vladajuća garnitura doznajemo u prvih sto dana nije dobila ni jednu prijetnju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene