Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeteća pisma

Vladimir Šeks ekskluzivno: Prijetio mi je i s oružjem u ruci!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks otkrio je za Dnevnik Nove TV kako prima prijeteća pisma.

Vladimir Šeks tvrdi kako tjelohranitelji koji ga čuvaju nisu njegov hir već potreba jer prima prijetnje. Traje sigurnosna provjera jer je Šeks jedini hrvatski političar koji već 4 godine, iako za to nema zakonske obveze, ima osiguranje o trošku poreznih obveznika.

Pročitajte i ovo Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan" Lijekovi Pismo zdravstvenim radnicima HALMED poslao upozorenje: Ovi lijekovi protiv prehlade i gripe mogu biti opasni za zdravlje

>> 'Milinović laže kako bi mene i Jadranku Kosor eleminirao iz HDZ-a'

Šeks tvrdi da je nedavno primio pismo u kojem piše 'ubit ću te'. Otkriva i kako pisma izgledaju. 'Ima to i gdje se režu slova i potpisano s punim imenom i prezimenom, no ja znam da su to psihički bolesnici', tvrdi.

Šeksa čuvaju zbog sigurnosne procjene. Zadnju je radila ekipa ministra Karamarka. 'Jedan pojedinac koji je na kraju završio i kazneno je odgovarao i bio u pritvoru. S oružjem u ruci prijetio je meni i još nekim osobama prije otprilike godinu i pol dana', prisjetio se Vladimir Šeks.

Javnost o tome nije bila obaviještena. Ministar policije koji također ima zaštitu odlučit će o daljnjem statusu Vladimira Šeksa. Sigurnosna procjena traje oko mjesec dana, analizira se cijeli život Vladimira Šeksa ali i aktualnosti.

Šeks tvrdi da ga nije strah

'Koje se odnose na prijepore u HDZ-u prijepore u društvu, na njegova svjedočenja u nekim postupcima na eventualno pisma koja dobiva', tvrdi Mato Laušić, prvi šef osiguranja Franje Tuđmana.

Zaštita pojedinaca košta. No o cijeni smatra Laušić ne bi se smjelo razmišljati. 'Ima li nečiji život cijenu, odgovornost za nečiji život zato potpisati da se nekome skida osiguranje zaista je teška odluke', dodaje.

A Šeks tvrdi nije ga strah. 'Što se mene tiče osobno ja bi bio najsretniji kada bi se to ukinulo', kaže.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene