Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Stravično iskustvo

Nakon kiretaže na ulošku našla pobačeni plod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetdvogodišnja Kristina Šalković iz Zagreba optužuje liječnike Kliničke bolnice Sestara milosrdnica da nisu učinili ništa kako bi spriječili pobačaj njezinog 10 tjedana starog, nerođenog djeteta.

Prije mjesec dana Kristina je primljena u bolnicu s jakim krvarenjem. Tamo joj je rečeno da ima 'dvorogu' maternicu, da stvar nije ozbiljna niti krvarenje opasno te da je s bebom sve u redu, ispričala je za Večernji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Prekinimo šutnju" Istraživanje udruge Roda: "Oko 30 posto žena imalo je ginekološke zahvate bez anestetika" Kiretaža, ilustracija Ministarstvo zdravstva Ministarstvo zdravstva objavilo rezultate inspekcijskog nadzora u slučaju kiretaža, evo kakve su zaključke donijeli

Dva je dana ležala u bolovima i krvarila, a liječnici osim pregleda krvave komprese, tvrdi, nisu učinili ništa. Sestre je, kaže, živciralo njezino traženje da joj promijene krvave plahte pa su joj promijenile jednu, a drugu, krvavu, samo preokrenule.

Sljedećeg su joj jutra, nakon pregleda, rekli da je plod odumro i da mora na kiretažu. No, nakon toga slijedilo je stravično iskustvo. 

Sljedećeg jutra, nakon pregleda, rečeno joj je kako je plod odumro i da mora na kiretažu. No, tek nakon toga slijedi stravično iskustvo. Probudila se sat vremena kasnije u bolničkom krevetu i otišla na WC te osjetila kako nešto izlazi iz nje. Svukla se i na ulošku ugledala plod i uzela ga u ruke. 

'Bilo je tako sićušno, imalo je nožice, rukice i tanani vratić, a na glavi su bile dvije crne točke. Dva oka', opisuje potresan prizor Kristina. Kada je shvatila da u rukama drži svoju nerođenu, mrtvu bebu počela je vrištati i tražiti objašnjenje od medicinske sestre, a potom i od liječnika.

Sestra je, kaže, samo hladno napustila sobu, a liječnik joj nije htio reći tko je izveo kiretažu, nego da će imati još djece u životu, a da ono što je pronašla i nije dijete jer je presićušno. Također ju je uputio da ukoliko želi, neka sve papire i povijest bolesti traži sudskim putem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene