Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjene u policiji

Nakon Fabera i Peran broji zadnje dane?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Vladimira Fabera i načelnik zagrebačke policije Branko Peran kao i njegova ekipa navodno broje zadnje dane. Zbog nerješavanja ključnih slučajeva zbog kojih je doveden, navodno se već traži Peranova zamjena. Tako bi Zagreb u samo nekoliko godina mogao dobiti devetog načelnika.

Gotovo godinu dana Šibenčanin Branko Peran sjedi u fotelji načelnika zagrebačke policije. S bogatim iskustvom, ali iz male sredine, doveden je nakon napada na Josipa Galinca. 300 dana kasnije slučaj nije riješen, kao ni premlaćivanje Dušana Miljuša, ali i tko je naručio napad na Igora Rađenovića. Peranu se, kao i šefu krim-policije, te šefu FBI-a sada navodno sprema smjena, a kao mogući kandidat već se spominje Krunoslav Borovec. Kao šesti načelnik u posljednjih devet godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smjene ljudi od povjerenja Smjenjeni Faberovi kadrovi u vrhu MUP-a Slika nije dostupna Milanović o Faberovoj smjeni 'Nova kletva u Hrvatskoj 'Da Bog da bio unaprijeđen!'

Prije njega u istoj fotelji sjedio je i Ivica Tolušić koji je kao privremeni načelnik trajao svega tri mjeseca naslijedivši Marijana Tomurada za čijeg mandata nije riješen niti jedan slučaj mafijaških ubojstava. Kao i načelnička, zadnjih godina drmala se i fotelja ravnatelja policije, ali i njima nadređenih. Marijan Benko i Berislav Rončević smijenjeni su nakon ubojstva Ivane Hodak. Novi tim za obračun s kriminalom postao je Faber, Šimonović i Karamarko.

Tek što su prisegnuli - novo ubojstvo šokiralo je Hrvatsku. U samom središtu grada u bombaškom atentatu ubijeni su Ivo Pukanić i Niko Franjić. Glavnina počinitelja je uhvaćena, iako većina vjeruje da se mozak cijele operacije još uvijek uspješno krije. Nakon Ivana Penića, Šime Lučina, Marijana Mlinarića, Ivice Kirina i Berislava Rončevića, Tomislav Karamarko već je šesti ministar policije, čiji je tim hvalio i sam premijer. No, nakon iskrenih istupa u medijima, Faber je rekao: 'Dosta smo zamatali smrdljivi proizvod u celofan.' Na putu prema dolje bio je i Faber. Ili kako to ministar kaže: 'S mjesta centarfora ubačen je na mjesto glavnog ili prvog ili prednjeg veznog.'

Pobjednička ekipa, kako su se sami prozvali, uz veznjaka sada ima i pomoć s boka. Do izbora novog prvog čovjeka policije tu dužnost obnašat će riječki šef policije - Oliver Grbić. Prema nagađanjima nekih, na scenu se ponovo vraća Benko, a onda valjda opet sve ispočetka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene