Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekološka katastrofa

Državni inspektorat 15 dana nakon velikog požara ušao u prostorije Drava Internationala

Aktualno Galerija Državni inspektorat u Drava Internationalu - 5 Državni inspektorat u Drava Internationalu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Državni inspektorat u Drava Internationalu - 4 Državni inspektorat u Drava Internationalu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Državni inspektorat u Drava Internationalu - 3 Državni inspektorat u Drava Internationalu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Državni inspektorat u Drava Internationalu - 2 Državni inspektorat u Drava Internationalu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Državni inspektorat u Drava Internationalu - 1 Galerija 1/5 >>
Nakon 15 dana od velikog požara u tvornici Drava International, državni inspektorat je ušao u prostor gdje je izbio požar.

Ukupno 15 dana nakon velikog požara, državni inspektorat ušao je u prostorije tvornice Drava Internationala.

U srijedu i u četvrtak, provjeravat će se poslovanje tvrtke, poštivanje zakonskih regulativa, uvjeti te dozvole za rad.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Aktualna tema Živite li bolje nego prije sedam godina? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Dok se očekuju rezultati očevida i forenzičkog ispitivanja koje bi moglo rasvijetliti pojedinosti oko uzroka požara, predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasio je kako je velik interes Vlade da se točno utvrde sve činjenice.

U tvornicu su se vratili i radnici tvrtke i to na svoje poslove u onim dijelovima tvornice koji nisu zahvaćeni požarom.

Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Tina Kovačića jesu li bili na požarištu, radnik Božidar Bereš je odgovorio: "Ne, tu smo u prvoj hali, nismo tamo bili blizu. Radi se normalna proizvodnja, proizvodimo alate za te posudice i to je to." 

"Samo raditi, nikakva politika, samo raditi i zaraditi svoje plaće", poručio je.

Pročitajte i ovo Ivica Anić Kolaps zdravstva Zdravstveni sindikati u Hercegovini najavili opći štrajk: "Sve specijalističke ambulante i konzultativni pregledi će biti isključeni"

"Traje tamo istraga. Policija je angažirana, Državno odvjetništvo je angažirano. Međutim ministar je u srijedu na odboru i on će predložiti jednu tematsku sjednicu na tu temu da se sve do detalja rasvijetli. Mi smo tu potpuno zainteresirani za najveći stupanj transparentnosti i utvrđivanja činjenica i odgovornosti", izjavio je premijer Andrej Plenković.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene