Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Originalna i plemenita ideja

Najveća božićna čestitka putuje iz Zagreba u Strasbourg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović danas je potpisao 100 metara dugačku čestitku kojom Hrvatska u godini ulaska u Europsku uniju čestita Božić i Novu 2014. godinu svim državama članicama i koja će biti izložena u Hrvatskom božićnom selu u Strasbourgu.

Nakon što je u hrvatskoj etno kući u Preradovićevoj ulici potpisao čestitku, predsjednik Josipović novinarima je izjavio da je ideja inventivna i plemenita te da pokazuje dobre želje, prijateljstvo i bratstvo svih ljudi.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova

Čestitku je osmislio Aleksandar Kovačević u suradnji s mladim umjetnikom Petrom Dugandžićem, koji ju je oslikao. U oslikavanje čestitke bilo je uključeno oko tisuću djece iz svih županija, mnogih osnovnih škola, iz malih mjesta kao i djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje u Zagrebu u kojem se obrazuju djeca s posebnim potrebama.

Na čestitci su adventski motivi, grbovi županija i zastave svih država članica Europske unije, te ispisane božićne čestitke i najljepše želje na svim jezicima Europske unije. Potpisale su je i mnoge javne osobe, među kojima popularni Medvjedi, hokejaši kluba Medveščak.

VIDEO Josipović uglednicima: Gospodarstvo tone, ljudi sve teže žive...

Najdulja hrvatska božićna čestitka iz Hrvatske etno kuće 'Materine priče' odnesena je na Trg bana Jelačića gdje je u 14 sati razmotana, a odatle ju je povorka malih i velikih djedica Božićnjaka odnijela na Trg žrtava fašizma, gdje su je izložili omotavši je oko zgrade Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU).

Čestitka 23. prosinca 'putuje' u Strasbourg, gdje će biti izložena u Hrvatskom božićnom selu u sklopu jednog od najpopularnijih božićnih sajmova. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene