Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Parlamentarna skupština

Dolazi NATO: Najveći politički skup u Hrvatskoj održat će se u Dubrovniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zasjedanje parlamentarne skupštine NATO-a održat će se u Dubrovniku u listopadu sljedeće godine.

Najveći je to politički skup ikad organiziran u Hrvatskoj, priopćili su na tiskovnoj konferenciji članovi Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump

>> General NATO-a: Reforme HV-a su impresivne

Trošak organizacije ovog događaja je oko četiri milijuna kuna, a sigurnosni rizici su veliki. Samo članstvo u NATO-u Hrvatsku godišnje stoji oko pet milijuna eura.

Na zasjedanje je pozvana i američka državna tajnica Hillary Clinton, ali još nije poznato hoće li i doći.

Na zasjedanju će sudjelovati oko 800 parlamentaraca iz 28 članica saveza i zemalja promatrača, najavio je voditelj izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Boris Blažeković.

‘Jesensko zasijedanje Parlametnarne skupštine NATO s oko 800 parlamentaraca održat će se u Dubrovniku od 11. do 14. listopada 2013. i to će biti najveći politički skup ikada održan u Hrvatskoj’, kazao je Blažeković.

Na skupu će se govoriti o svim temama koje su dominantne u proteklom razdoblju, pa se očekuju rasprave na temu Afganistana, Sirije, Arapskog proljeća i doktrine ‘pametne obrane’. Očekuje cijeli hrvatski državni vrh, nazočit će mu i glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen.

Parlamentarna skupština NATO-a osnovana je 1955. godine kao savjetodavno međuparlamentarno tijelo saveza.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene