Vojna vježba (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) - 4
Vojna vježba (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) - 4

MORH je napokon izvijestio javnost koliko je velika vojna vježba Velebit 18 koštala, a riječ je o iznosu manjem od 10 milijuna kuna i kako je načelnik Glavnog stožera OSRH-a Mirko Šundov rekao, većina toga su bili troškovi osoblja.


''Vježba je koštala 8,1 milijun kuna, od čega su najveći troškovi troškovi osoblja'', rekao je na konferenciji za novinare načelnik Glavnog stožera OSRH-a Mirko Šundov.

Vezani članci Vojni poligon na Slunju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Oko 1700 vojnika pokazalo snagu na poligonu u Slunju, na jaku kišu odmahuju rukom: "Nevrijeme je naše vrijeme" General zbora Mirko Šundov (Foto: Dnevnik.hr) - 2 General zbora Šundov: ''Uvijek smo imali potporu SAD-a, zašto je dogovor propao ne znam''

Šundov je izrazio zadovoljstvo uspješno provedenom vježbom, motivacijom vojnika te je upravo to istaknuo kao najveći potencijal.

Šundov je izvijestio da je na vježbi Velebit 18 bilo i nekoliko lakših ozljeda, no nije precizirao o kakvim je ozljedama bila riječ.

"Hrvatska je vojska u ovom trenutku na ovoj razini razvoja zaista pokazala da je sljednica hrvatske pobjedničke vojske iz Domovinskog rata", istaknuo je Šundov.

Podsjetimo, vojna vježba "Velebit 18 - združena snaga" trajala tri dana i odvijala se na nekoliko lokacija u Hrvatskoj. Tijekom vježbe potrošene su tisuće komada raznog streljiva i u njoj je sudjelovalo 5500 vojnika.