Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilo je i ozlijeđenih

Najveća hrvatska vojna vježba Velebit 18 koštala je 8,1 milijun kuna: "Većina toga je trošak osoblja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MORH je napokon izvijestio javnost koliko je velika vojna vježba Velebit 18 koštala, a riječ je o iznosu manjem od 10 milijuna kuna i kako je načelnik Glavnog stožera OSRH-a Mirko Šundov rekao, većina toga su bili troškovi osoblja.

''Vježba je koštala 8,1 milijun kuna, od čega su najveći troškovi troškovi osoblja'', rekao je na konferenciji za novinare načelnik Glavnog stožera OSRH-a Mirko Šundov.

Pročitajte i ovo Mirko Šundov (Foto: Dnevnik.hr) Načelnik Glavnog Stožera Mirko Šundov otkrio hoće li se hrvatski kontingent vratiti ranije iz Afganistana General zbora Mirko Šundov (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Gledajte od 19.15 sati Načelnik Glavnog stožera OSRH Mirko Šundov u Dnevniku Nove TV o tragediji koja je šokirala Hrvatsku

Šundov je izrazio zadovoljstvo uspješno provedenom vježbom, motivacijom vojnika te je upravo to istaknuo kao najveći potencijal.

Šundov je izvijestio da je na vježbi Velebit 18 bilo i nekoliko lakših ozljeda, no nije precizirao o kakvim je ozljedama bila riječ.

"Hrvatska je vojska u ovom trenutku na ovoj razini razvoja zaista pokazala da je sljednica hrvatske pobjedničke vojske iz Domovinskog rata", istaknuo je Šundov.

Podsjetimo, vojna vježba "Velebit 18 - združena snaga" trajala tri dana i odvijala se na nekoliko lokacija u Hrvatskoj. Tijekom vježbe potrošene su tisuće komada raznog streljiva i u njoj je sudjelovalo 5500 vojnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene