Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najgore u Imotskom i Vrgorcu

Bura i snijeg 'progutali' autobuse, automobile i Hitnu pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz DUZS-a je stiglo posljednje izvješće o posljedicama ekstremnih zimskih uvjeta. Najgore stanje je na području Imotskog i Vrgorca.

Ukoliko ste snimili zimske trenutke koji su na vas ostavili poseban dojam, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr ili na našu Facebook stranicu, a mi ćemo najbolje objaviti.

Pročitajte i ovo Valentin Crljenko i Katarina Jusić Mezga Snijeg donio probleme Teretni kamioni unatoč zabrani izišli na staru cestu: "Pojedinci se ne pridržavaju pravila, pa se događaju nezgode" Vožnja po snijegu Sigurnost na prvom mjestu Policija poslala upozorenje zbog uvjeta na cestama: "Povećana je opasnost prometnih nesreća"

Županijski centar u Splitu samo je jučer zaprimio preko 700 poziva građana. 'Manja mjesta su zbog neprohodnih prometnica ostala bez nužnih namirnica, a onemogućeno je i
pružanje medicinske pomoći. Prednost pri prijevozu oboljelih i dostavi namirnica pružaju se onim područjima za koje djelatnici žurnih službi procijene da su najugroženija', stoji u priopćenju DUZS-a.

Odlučeno je da danas i sutra na području Splitsko-dalmatinske županije neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama. Iz Zagreba su za Split poslana dva rovokopača. Velike probleme radi i bura. 'Tijekom noći je zbog jake bure koja nanosi snijeg na već očišćene ceste, pa se stvaraju visoki zapusi, bila potrebna intervencija kod izvlačenja 2 autobusa, 2 osobna vozila i jednog vozila Hitne pomoći', javljaju iz DUZS-a. U pripravnosti je i Civilna zaštita s 40 ljudi, a dogovorena je, s Državnim Robnim zalihama, dostava 10.000 obroka u slučaju potrebe zbrinjavanja stanovništva.

Šibensko-kninska županija

Na šibenskom području puše jaka bura, a nekoliko je kućanstava bez struje. I ondje su iz Zagreba poslana dva rovokopača. Osnovne škole ne rade.

Zadarska županija

Veliki su problemi u zaleđu županije gdje ralice i ostala mehanizacija nisu još stigle. Povećan je i broj poziva gdje se traži hitna medicinska pomoć.

Ličko-senjska županija

Bez električne energije su naselja Podvelebitskog primorja Cesarica, Ribarica, Barić Draga, Devčić Draga i Lukovo. Ekipe na terenu rade na otklanjanju kvara. Pod velebitskim primorjem puše jaka bura koja je oštetila krovove nekoliko stambenih objekata.

Dubrovačko-neretvanska županija

Tijekom noći bez električne energije su ostala mjesta Komin, Rogotin i nova benzinska crpka u Opuzenu. Bez električne energije su Klek, Crkvice, Brijesta, Blaževo, Žuronja i Luka. Od rano jutros zbog bure je zatvoren i most u Dubrovniku.

Na području cijelog Pelješca aktivirani su svi DVD-i koji su kontinuirano obavljali dostavu hrane i lijekova do nepristupačnih zaseoka, izvlačili vozila iz snijega i uklanjali prepreke s prometnica, te je uspostavljen normalan promet glavnim prometnicama.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene